Pui cu Fasole Verde

Complexitate
redusa
Pui cu Fasole Verde

Ingrediente

  • -1 kg carne de pui;
  • -500 g fasole verde;
  • -4 rosii;
  • -1-2 cepe;
  • -4 linguri de ulei;
  • -2 linguri de faina;
  • -2 linguri de bulion (eu am pus mai multe)
  • -1 lingurita zahar;
  • -4 catei de usturoi;
  • -1 legatura de marar, tocat marunt (cam 2 linguri)
  • -sare;
  • -piper;
  • -boia dulce

Mod de preparare

Carnea se transeaza, apoi se presara cu sare si se inabusa in ulei indoit cu apa, impreuna cu ceapa tocata. Dupa aceea se scoate, iar in grasimea ramasa, se caleste faina, dizolvata in putina apa.
La inceputul calirii o sa aveti impresia ca se obtine un aluat, dar prin sfaramare cu lingura de lemn si amestecare, totul revine la normal si puteti sa respirati usurate ca nu ati gresit cu nimic.

Se adauga sare, piper, boia, zahar, se omogenizeaza, apoi se incorporeaza bulionul si se toarna doua cani de apa calda (cel mai bine daca aveti supa de zarzavat). Se lasa o jumatate de ora sa fiarba, la foc potrivit, semiacoperit.

Separat, se fierb, pana se inmoaie, in apa cu sare, pastaile de fasole, curatate, spalate si rupte in bucatele. Se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cubulete.

Intr-o cratita, se pun bucatile de carne impreuna cu fasolea si rosiile, cu sosul strecurat, se adauga usturoiul pisat si se mai fierb impreuna un sfert de ora. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se presara mararul tocat.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Salata cu mozzarella- bocconcini
Bucataras.RO

Salata cu mozzarella- bocconcini

  Recent am achizitionat o mozzarella senzationala de bivolita , produsa chiar la mama ei Italia , acasa . Sincer pot...

Salata cu mozzarella- bocconcini
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.