Pieptul de pui se spala, se sterge bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Aici eu, pentru ca am folosit pulpe de pui, le-am dezosat si le-am pus deoparte pentru supica de fasole verde pe care am avut-o felul unu.
Deci am spalat, batut, sarat si piperat carnea. Intr-o tigaie se incalzeste untul si se prajeste puiul pe ambele parti. Se scoate puiul din tigaie, se aseaza pe o farfurie, se scurge lichidul ramas in tigaie, dar totusi sa mai ramana putina grasime si se pune ceapa la prajit, apoi se adauga ciupercile taiate feliute subtiri, amestecand din cand in cand pana se evapora lichidul.
Se adauga vinul Marsala (demisec sau cel pentru gatit) si se mai fierbe pana ce scade vinul. Apoi se adauga puiul, care intre timp a stat pe o farfurie si se pune si lichidul lasat de el. Se pune deasupra supa de pui (eu am pus mai putin decat cere reteta, cam jumate de cantitate) am mai lasat la fiert pana s-a format un sos mai grosut. Am dres de sare si piper, am adaugat patrunjelul proaspat.
Se serveste pe pat de paste fainoase (farfale, penne) sau langa o garnitura de cartofi noi prajiti sau cu cartofi pireu. Se potriveste tare bine si pe pat de orez. Se serveste simplu sau cu salata verde
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii