Pui cu Ardei

Complexitate
redusa
Pui cu Ardei

Ingrediente

  • -1 pui;
  • -1 kg ardei (de toate culorile);
  • -100 g masline (50 g verzi si 50 g negre);
  • -1/2 ceasca unt;
  • -1/2 ceapa;
  • -ulei;
  • -1 pahar apa;
  • -sare;
  • -piper;
  • -1-2 linguri amidon (dupa caz)

Mod de preparare

Se fierbe puiul in apa sarata pana se desprinde carnea de pe oase, apoi se dezoseaza. Se taie bucati potrivite si se caleste putin, intr-o cratita cu ulei si unt, alaturi de ceapa tocata marunt si ardeii taiati bucatele. Se adauga din supa in care a fiert puiul, doar cat sa acopere ingredientele, se sareaza si se pipereaza.

Se lasa sa fiarba, la foc mic, aproximativ o jumatate de ora. Apoi se adauga maslinele, tinute in apa inca de cand a inceput prepararea puiului.

Se introduce cratita in cuptorul bine incins, pentru 15-30 min, pana scade bine sosul si se leaga.

Daca sosul nu este destul de consistent, puteti dizolva 1-2 linguri amidon in putina supa rece, care se adauga in vas, amestecand. Se mai lasa cateva minute la cuptor.

Se serveste cald, cu salate sau garnitura de cartofi sau asa simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici