Se fierbe puiul in apa sarata pana se desprinde carnea de pe oase, apoi se dezoseaza. Se taie bucati potrivite si se caleste putin, intr-o cratita cu ulei si unt, alaturi de ceapa tocata marunt si ardeii taiati bucatele. Se adauga din supa in care a fiert puiul, doar cat sa acopere ingredientele, se sareaza si se pipereaza.
Se lasa sa fiarba, la foc mic, aproximativ o jumatate de ora. Apoi se adauga maslinele, tinute in apa inca de cand a inceput prepararea puiului.
Se introduce cratita in cuptorul bine incins, pentru 15-30 min, pana scade bine sosul si se leaga.
Daca sosul nu este destul de consistent, puteti dizolva 1-2 linguri amidon in putina supa rece, care se adauga in vas, amestecand. Se mai lasa cateva minute la cuptor.
Se serveste cald, cu salate sau garnitura de cartofi sau asa simplu.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii