Pui cu Ananas

Complexitate
redusa
Pui cu Ananas

Ingrediente

  • 600g de piept de pui
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 ananas
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 100ml de sos de soja
  • 2 lingurite de vegeta
  • 1 lingurita de ceai cu varf de maizena (amidon de porumb)
  • 50ml de otet
  • 3linguri de zahar
  • 20ml de sos de soja
  • piper

Mod de preparare

Curatam ananasul de coaja si il taiam in cubulete marunte. Carnea de pui se taie fideluta, ceapa si ardeiul in cuburi. Carnea de pui o punem la marinat cam 1h in sosul de soja amestecat cu vegeta.

Intr-o tigaie teflon fierbinte asezam ananasul impreuna cu 3 linguri de zahar. Dupa ce zaharul se topeste se va forma un suc/o zeama pe care o recuperam intr-un vas si lasam in continuare ananasul sa se rumeneasca putin. Dam deoparte si pastram intr-un vas.

In aceeasi tigaie punem 2 linguri de ulei sa se incinga si adaugam carnea marinata in sosul de soja, o amestecam mereu pe foc repede ca sa nu se usuce prea tare. Dam deoparte pe o farfurie pe care o acoperim cu folie de aluminiu.

Continuam cu 1 lingura de ulei in care vom trage pana devin aurii cepele taiate care vor fi asezate peste carne, la fel procedam cu ardeii.

Dupa ce am terminat cu legumele, in tigaie caramelizam 3 linguri de zahar, adaugam otetul si cam 300ml de apa, asteptam pana cand caramelul este dizolvat in lichid si lichidul scazut cam la jumatate. Adaugam sosul de soja. Incorporam maizena in sosul de ananas si il varsam in sosul precedent, dam pe foc pana se formeaza un sos cremos in care vom depune carnea, ananasul si legumele.

Amestecam totul verificam asezonarea, mai lasam cam 2 minute pe foc sa fie totul fierbinte si servim alaturi de orez natur.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
4
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
5
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos