Pui cu Ananas

Complexitate
redusa
Pui cu Ananas

Ingrediente

  • 600g de piept de pui
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 ananas
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 100ml de sos de soja
  • 2 lingurite de vegeta
  • 1 lingurita de ceai cu varf de maizena (amidon de porumb)
  • 50ml de otet
  • 3linguri de zahar
  • 20ml de sos de soja
  • piper

Mod de preparare

Curatam ananasul de coaja si il taiam in cubulete marunte. Carnea de pui se taie fideluta, ceapa si ardeiul in cuburi. Carnea de pui o punem la marinat cam 1h in sosul de soja amestecat cu vegeta.

Intr-o tigaie teflon fierbinte asezam ananasul impreuna cu 3 linguri de zahar. Dupa ce zaharul se topeste se va forma un suc/o zeama pe care o recuperam intr-un vas si lasam in continuare ananasul sa se rumeneasca putin. Dam deoparte si pastram intr-un vas.

In aceeasi tigaie punem 2 linguri de ulei sa se incinga si adaugam carnea marinata in sosul de soja, o amestecam mereu pe foc repede ca sa nu se usuce prea tare. Dam deoparte pe o farfurie pe care o acoperim cu folie de aluminiu.

Continuam cu 1 lingura de ulei in care vom trage pana devin aurii cepele taiate care vor fi asezate peste carne, la fel procedam cu ardeii.

Dupa ce am terminat cu legumele, in tigaie caramelizam 3 linguri de zahar, adaugam otetul si cam 300ml de apa, asteptam pana cand caramelul este dizolvat in lichid si lichidul scazut cam la jumatate. Adaugam sosul de soja. Incorporam maizena in sosul de ananas si il varsam in sosul precedent, dam pe foc pana se formeaza un sos cremos in care vom depune carnea, ananasul si legumele.

Amestecam totul verificam asezonarea, mai lasam cam 2 minute pe foc sa fie totul fierbinte si servim alaturi de orez natur.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa