Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke

Complexitate
redusa
Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke

Ingrediente

  • Ingrediente Bait :
  • 1 lingurita piper alb
  • 1/2 lingura piper negru
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • Ingrediente pentru panirat carnea :
  • 1/2 cana faina (cana de 250 ml)
  • 1/4 cana amidon porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 2/3 cana apa
  • 1 lingurita sare
  • Glazura de miere :
  • 4 linguri sos de soia
  • 1/8 cana miere
  • 1/4 cana zahar
  • 1/8 cana ketchup
  • 1 lingura otet
  • (facultativ daca dorit sa iasa carnea picanta 1 ardei iute taiat cubulete)
  • Ingredient principal : 500 gr piept de puisau pulpa
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 400 gr spaghete
  • 5 linguri sos de soia ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intai preparam baitul in care vom tine carnea pantru cateva ore la rece. Amestecam toate ingredientele enumerate la bait punem carnea taiata fasii si le amestecam bine. Punem carnea la rece.

Dupa ce scoatem de la rece carnea, ne apucam sa pregatim compozitia in care vom tavali fasiile de carne.

Intr-un vas punem faina, amidonul, praful de copt, sarea, oul, uleiul si apa si le amestecam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite, dar un pic mai gros. Carnea o vom tavali prin acest aluat si o vom praji in ulei abundent pana devine frumos aurie. Scoatem fasiile pe servetel de hartie sa absoarba surplusul de grasime.

Preparam acum glazura de miere in care vom tavali bucatile de carne panirate.

Punem intr-un vas mai larg la incalzit mierea, zaharul, ketchupul, sosul de soia si lingura de otet. Cand fierbe adaugam carnea si o tavalim bine prin acest sos obtinut, apoi se scoate intr-un vas pana la servire. (in acest sos de miere eu am adaugat si 2 ardei iuti sa fie mai picant).

Puiul astfel pregatit il servim cu spaghete prajite pe care le preparam in urmatorul fel:

Punem spaghetele sa fiarba in apa in care punem doar un pic de sare. Le stoarcem si le spalam dupa ce au fiert. Pe 4 linguri de ulei calim ceapa, morcovii si ardeii dati pe razatoarea mare, adaugam la ei spaghetele fierte, sos de soia circa 5 linguri si le prajim mai departe circa 2-3 minute pe foc mic. Adaugam un pic de sare dupa gust.

Pe farfurie punem spaghete prajite si carne trasa prin glazura de miere.

E un fel de mancare tipic chinezeasca care este deosebita prin multitudinea de gusturi, dulce -acrisor, in cazul meu si picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pasta de ardei kapia
Bucataras.RO

Pasta de ardei kapia

Pasta de ardei kapia
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola