Pui Bogdan (la Punga)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pui grill
  • - 6-7 cartofi mijlocii
  • - 5-6 rosii proaspete
  • - 1 morcov
  • - 1-2 ardei grasi (rosu sau verde) - 5-6 catei de usturoi
  • - condimente (piper negru, cimbru uscat, cuisoare, oregano, eu folosesc si \Amestec 7pipere- piper dulce, piper picant, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, mahlab)
  • - o punga pentru friptura xxl

Mod de preparare

Salutare! Nu sunt sunt bucatar dar acum cativa ani am dorit sa impresionez pe cineva si am facut-o! De atunci am incercat sa combin ceeace am inceput cu foarte multe ingrediente, asa ca de la un pui simplu facut intr-o punga acum imi iese o cina intre prieteni nemaipomenita!

Dar sa incepem cu modul se preparare
Curatam foarte bine puiul de urmele de pene si fulgi! Curatam cartofii de coaja, morcovul curatam, scoatem cotorul si semintele ardeiilor, spalam rosiile curatam usturoiul! Si de acum incolo incepe greul! Se taie unul doi cartofi rondele pentru a face un pat pentru pui restul in bucati mai mari, morcovul si ardeiul in fasii pe lungime.

hai sa-le pune-m in punga!
In punga facem patul de cartofi rondele, se aseasa puiul peste pat si apoi dupa fiecare cartoti, rosiile intregi sau felii, cateii de usturoi, fasiile de ardei gras si morcov (am folosit altadata si alte legume gen “mix legume” dar mai bine cu ce avem), cand am terminat asezonam cu sare (de preferat de mare neiodata) si toate condimentele de mai sus.

Strangem punga si amestecam cu atentie sa nu rupem punga pana cand condimentele ajung peste tot. Se leaga punga, i se da cateva gauri pentru a iesi surplusul de vapori, se aseza intr-o tava (daca se rupe punga sa nu luam foc si sa nu pierdem sosul).

Se da la cuptor incepand cu foc mic, iar in dupa de punga s-a unflat cu abur, putem marii flacara. (eu detin un cuptor “23 august” de prin ‘ 79-’80 deci nu va pot spune temperaturi, se pleaca de la rece) In functie de puterea cuptorului, marimea puiului totul se prepara in aproximativ o ora jumatate la doua doua ore.
Daca ai musafiri inceaca sa asezi puiul pe un platou mare si legumele pe langa el! se serveste cald cu un vin alb demidulce (preferat Murfatlar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura