Salutare! Nu sunt sunt bucatar dar acum cativa ani am dorit sa impresionez pe cineva si am facut-o! De atunci am incercat sa combin ceeace am inceput cu foarte multe ingrediente, asa ca de la un pui simplu facut intr-o punga acum imi iese o cina intre prieteni nemaipomenita!
Dar sa incepem cu modul se preparare
Curatam foarte bine puiul de urmele de pene si fulgi! Curatam cartofii de coaja, morcovul curatam, scoatem cotorul si semintele ardeiilor, spalam rosiile curatam usturoiul! Si de acum incolo incepe greul! Se taie unul doi cartofi rondele pentru a face un pat pentru pui restul in bucati mai mari, morcovul si ardeiul in fasii pe lungime.
hai sa-le pune-m in punga!
In punga facem patul de cartofi rondele, se aseasa puiul peste pat si apoi dupa fiecare cartoti, rosiile intregi sau felii, cateii de usturoi, fasiile de ardei gras si morcov (am folosit altadata si alte legume gen “mix legume” dar mai bine cu ce avem), cand am terminat asezonam cu sare (de preferat de mare neiodata) si toate condimentele de mai sus.
Strangem punga si amestecam cu atentie sa nu rupem punga pana cand condimentele ajung peste tot. Se leaga punga, i se da cateva gauri pentru a iesi surplusul de vapori, se aseza intr-o tava (daca se rupe punga sa nu luam foc si sa nu pierdem sosul).
Se da la cuptor incepand cu foc mic, iar in dupa de punga s-a unflat cu abur, putem marii flacara. (eu detin un cuptor “23 august” de prin ‘ 79-’80 deci nu va pot spune temperaturi, se pleaca de la rece) In functie de puterea cuptorului, marimea puiului totul se prepara in aproximativ o ora jumatate la doua doua ore.
Daca ai musafiri inceaca sa asezi puiul pe un platou mare si legumele pe langa el! se serveste cald cu un vin alb demidulce (preferat Murfatlar).
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaReteta din revista Goodfood, senzationala!
Rulouri de vinete cu ricotta si spanacSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii