Salutare! Nu sunt sunt bucatar dar acum cativa ani am dorit sa impresionez pe cineva si am facut-o! De atunci am incercat sa combin ceeace am inceput cu foarte multe ingrediente, asa ca de la un pui simplu facut intr-o punga acum imi iese o cina intre prieteni nemaipomenita!
Dar sa incepem cu modul se preparare
Curatam foarte bine puiul de urmele de pene si fulgi! Curatam cartofii de coaja, morcovul curatam, scoatem cotorul si semintele ardeiilor, spalam rosiile curatam usturoiul! Si de acum incolo incepe greul! Se taie unul doi cartofi rondele pentru a face un pat pentru pui restul in bucati mai mari, morcovul si ardeiul in fasii pe lungime.
hai sa-le pune-m in punga!
In punga facem patul de cartofi rondele, se aseasa puiul peste pat si apoi dupa fiecare cartoti, rosiile intregi sau felii, cateii de usturoi, fasiile de ardei gras si morcov (am folosit altadata si alte legume gen “mix legume” dar mai bine cu ce avem), cand am terminat asezonam cu sare (de preferat de mare neiodata) si toate condimentele de mai sus.
Strangem punga si amestecam cu atentie sa nu rupem punga pana cand condimentele ajung peste tot. Se leaga punga, i se da cateva gauri pentru a iesi surplusul de vapori, se aseza intr-o tava (daca se rupe punga sa nu luam foc si sa nu pierdem sosul).
Se da la cuptor incepand cu foc mic, iar in dupa de punga s-a unflat cu abur, putem marii flacara. (eu detin un cuptor “23 august” de prin ‘ 79-’80 deci nu va pot spune temperaturi, se pleaca de la rece) In functie de puterea cuptorului, marimea puiului totul se prepara in aproximativ o ora jumatate la doua doua ore.
Daca ai musafiri inceaca sa asezi puiul pe un platou mare si legumele pe langa el! se serveste cald cu un vin alb demidulce (preferat Murfatlar).
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii