Ingrediente
● 800 g carne de porc |
● Puţină sare |
● Pentru garnitura de mazăre: |
● 300 g mazăre |
● 1 lingură ulei |
● O linguriţă vegeta de casă |
● Pentru ochiurile româneşti: |
● 4 ouă |
● Puţin unt slab |
● 1 lingură oţet |
● 1 praf de sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min

PORȚII
4 portii
Pentru o cină în familie, am pregătit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie de la ou, dar mie mi s-a părut simpatic :) Pentru a fi mai dietetic, ouăle le-am poşat, mazărea am fiert-o, iar carnea am ales-o mai slabă şi am gătit-o la grill, fără alte grăsimi. Am redus pe cât posibil grăsimile din întregul meniu.
Mod de preparare:
Se porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se pătrunde bine.
Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină apă (cât s-o acopere de grosimea unui deget), se adaugă uleiul, vegeta de casă şi se fierbe până se pătrunde.
Pentru ochiurile româneşti: se pune pe foc într-o crăticioară mai adâncă, apa cu oţetul. Când apa începe să bulbucească (nu aşteptaţi să fiarbă), se amestecă cu o lingură şi se pune oul, pentru ca, în vârtej, albuşul să învăluie gălbenuşul. Mie nu îmi plac foarte moi, aşa că le fac spre mediu. Se pregătesc pe rând şi se scot pe platouri. Separat, se topeşte puţin unt, apoi se pune pe fiecare ou unt topit şi un praf de sare.
Se serveşte cu ardei copţi. Eu mi-am păstrat la congelator câteva punguţe cu ardei copţi, aşa că acum am scos o punguţă şi le-am pus doar sare, nu i-am mai făcut cu oţet, au fost simpli, dar gustoşi.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/platou-taranesc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Platou taranesc" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany