Placinta de Carne in Foietaj

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 400 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 5 oua
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 foi foietaj
  • susan

Mod de preparare

Se pregateste umplutura astfel:intr-o tigaie se caleste ceapa dar nu foarte tare, se adauga carnea tocata si se lasa sa se faca bine, apoi se pun ciupercile taiate marunt, verdeata si condimentele si se mai lasa putin sa prinda gust. Cand este gata se da la racit.

Pe un plan intins, se presara faina si se ia o foaia foietaj cumparate din comert), se intinde cu facaletul dar nu foarte mult (cat este marimea tavii de cuptor). Se unge tava cu unt sau se pune foaie din comert (cum preferati) ca sa nu se prinda de tava si apoi puneti foietajul in tava.

Daca s-a racit umplutura, se iau 3 oua si se amesteca in umplutura pe rand ca sa se omogenizeze. Se intinde umplutura pe foaie si deasupra se pune cealalta foaie intinsa si ea in prealabil. Aici vine partea putin mai grea pentru ca aceasta placinta trebuie taiata cruda ca sa ne vina mai usor la sfarsit si se taie destul de greu.

Eu am folosit un cutit din ala rotund cu care se taie pizza si mi-a venit mai usor. Inca inainte sa o introducem la cuptorul incalzit dinainte, o ungem cu galbenusul de la celelalte oua ramase pe toata suprafata ei si presaram susan.

PS: Veti avea impresia ca se scurge printre taieturi, dar la sfarsit o sa fie totul ok si va iesi o bunatate.
Se serveste simpla dimineata (este mai buna rece) sau ca si aperitiv cand aveti musafiri sau poate fi o cina delicioasa. Merge foarte bine cu castraveti la otet!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
1
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune
Bucataras.RO

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

In speranta ca v-am starnit interesul, va aduc niste briose care se aseamana la compozitie cu cea de negresa doar ca,...

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.