Placinta de Carne in Foietaj

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 400 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 5 oua
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 foi foietaj
  • susan

Mod de preparare

Se pregateste umplutura astfel:intr-o tigaie se caleste ceapa dar nu foarte tare, se adauga carnea tocata si se lasa sa se faca bine, apoi se pun ciupercile taiate marunt, verdeata si condimentele si se mai lasa putin sa prinda gust. Cand este gata se da la racit.

Pe un plan intins, se presara faina si se ia o foaia foietaj cumparate din comert), se intinde cu facaletul dar nu foarte mult (cat este marimea tavii de cuptor). Se unge tava cu unt sau se pune foaie din comert (cum preferati) ca sa nu se prinda de tava si apoi puneti foietajul in tava.

Daca s-a racit umplutura, se iau 3 oua si se amesteca in umplutura pe rand ca sa se omogenizeze. Se intinde umplutura pe foaie si deasupra se pune cealalta foaie intinsa si ea in prealabil. Aici vine partea putin mai grea pentru ca aceasta placinta trebuie taiata cruda ca sa ne vina mai usor la sfarsit si se taie destul de greu.

Eu am folosit un cutit din ala rotund cu care se taie pizza si mi-a venit mai usor. Inca inainte sa o introducem la cuptorul incalzit dinainte, o ungem cu galbenusul de la celelalte oua ramase pe toata suprafata ei si presaram susan.

PS: Veti avea impresia ca se scurge printre taieturi, dar la sfarsit o sa fie totul ok si va iesi o bunatate.
Se serveste simpla dimineata (este mai buna rece) sau ca si aperitiv cand aveti musafiri sau poate fi o cina delicioasa. Merge foarte bine cu castraveti la otet!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars