Placinta de Carne in Foietaj

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 400 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 5 oua
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 foi foietaj
  • susan

Mod de preparare

Se pregateste umplutura astfel:intr-o tigaie se caleste ceapa dar nu foarte tare, se adauga carnea tocata si se lasa sa se faca bine, apoi se pun ciupercile taiate marunt, verdeata si condimentele si se mai lasa putin sa prinda gust. Cand este gata se da la racit.

Pe un plan intins, se presara faina si se ia o foaia foietaj cumparate din comert), se intinde cu facaletul dar nu foarte mult (cat este marimea tavii de cuptor). Se unge tava cu unt sau se pune foaie din comert (cum preferati) ca sa nu se prinda de tava si apoi puneti foietajul in tava.

Daca s-a racit umplutura, se iau 3 oua si se amesteca in umplutura pe rand ca sa se omogenizeze. Se intinde umplutura pe foaie si deasupra se pune cealalta foaie intinsa si ea in prealabil. Aici vine partea putin mai grea pentru ca aceasta placinta trebuie taiata cruda ca sa ne vina mai usor la sfarsit si se taie destul de greu.

Eu am folosit un cutit din ala rotund cu care se taie pizza si mi-a venit mai usor. Inca inainte sa o introducem la cuptorul incalzit dinainte, o ungem cu galbenusul de la celelalte oua ramase pe toata suprafata ei si presaram susan.

PS: Veti avea impresia ca se scurge printre taieturi, dar la sfarsit o sa fie totul ok si va iesi o bunatate.
Se serveste simpla dimineata (este mai buna rece) sau ca si aperitiv cand aveti musafiri sau poate fi o cina delicioasa. Merge foarte bine cu castraveti la otet!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Dovlecei la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei la cuptor

Incep sa fie dovlecei la preturi acceptabile si cum imi plac am zis sa incerc ceva nou, mai sanatos dar la fel de gustos.

Dovlecei la cuptor
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post