Placinta cu Carne si Foi de Brick

Complexitate
redusa
Placinta cu Carne si Foi de Brick

Ingrediente

  • -500 g carne tocata de vita
  • -2 cepe rosii
  • -4 catei de usturoi
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1/2 pahar apa pentru diluat pasta de rosii
  • -scortisoara, dupa gust
  • -maghiran, dupa gust
  • -1 legatura patrunjel
  • -4 oua fierte tari
  • -sare
  • -piper
  • -foi de brick
  • -250 g unt topit si racit, pentru uns foile de brick
  • -125 g iaurt natural, gras
  • -1 galbenus
  • -2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Caliti in ulei incins ceapa, usturoiul si patrunjelul, tocate marunt, pana se inmoaie usor, apoi adaugati carnea si lasati pe foc pana isi schimba culoarea. Adaugati scortisoara, maghiranul, pasta de rosii diluata si lasati pe foc, amestecand, pana ce carnea este facuta si lichidul evaporate. La sfarsit potriviti de sare si piper.

Luati de pe foc, incorporati ouale fierte si zdrobite bine cu o furculita si lasati la racit.

Ungeti cu unt o tava rotunda in care incepeti sa asezati un strat format din 3-4 foi de brick, unse fiecare cu unt topit si un strat de umplutura racita. Repetati operatia cam de trei ori, in functie si de cate foi de brick aveti, avand grija ca ultimul strat sa fie din foi, mai multe la numar decat restul straturilor.

Turnati deasupra, uniform, iaurtul omogenizat bine cu galbenusul, apoi crestati placinta, in forma feliilor pe care urmeaza sa le serviti.

Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru circa 45-50 min sau pana ce este coapta, bine rumenita si cu un fel de crusta deasupra.

Serviti calda, alaturi de o salata.

Daca nu gasiti foi de brick in comert, le puteti pregati dupa reteta urmatoare:

http://www. reteteculinare. ro/carte_de_bucate/paste/foi_de_brick-4395/


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia