Placinta cu Carne si Foi de Brick

Complexitate
redusa
Placinta cu Carne si Foi de Brick

Ingrediente

  • -500 g carne tocata de vita
  • -2 cepe rosii
  • -4 catei de usturoi
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1/2 pahar apa pentru diluat pasta de rosii
  • -scortisoara, dupa gust
  • -maghiran, dupa gust
  • -1 legatura patrunjel
  • -4 oua fierte tari
  • -sare
  • -piper
  • -foi de brick
  • -250 g unt topit si racit, pentru uns foile de brick
  • -125 g iaurt natural, gras
  • -1 galbenus
  • -2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Caliti in ulei incins ceapa, usturoiul si patrunjelul, tocate marunt, pana se inmoaie usor, apoi adaugati carnea si lasati pe foc pana isi schimba culoarea. Adaugati scortisoara, maghiranul, pasta de rosii diluata si lasati pe foc, amestecand, pana ce carnea este facuta si lichidul evaporate. La sfarsit potriviti de sare si piper.

Luati de pe foc, incorporati ouale fierte si zdrobite bine cu o furculita si lasati la racit.

Ungeti cu unt o tava rotunda in care incepeti sa asezati un strat format din 3-4 foi de brick, unse fiecare cu unt topit si un strat de umplutura racita. Repetati operatia cam de trei ori, in functie si de cate foi de brick aveti, avand grija ca ultimul strat sa fie din foi, mai multe la numar decat restul straturilor.

Turnati deasupra, uniform, iaurtul omogenizat bine cu galbenusul, apoi crestati placinta, in forma feliilor pe care urmeaza sa le serviti.

Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru circa 45-50 min sau pana ce este coapta, bine rumenita si cu un fel de crusta deasupra.

Serviti calda, alaturi de o salata.

Daca nu gasiti foi de brick in comert, le puteti pregati dupa reteta urmatoare:

http://www. reteteculinare. ro/carte_de_bucate/paste/foi_de_brick-4395/


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tarta cu zmeura
Bucataras.RO

Tarta cu zmeura

Din categoria ,ador zmeura,am bagat o tarta,m-am inspirat din reteta Jamilei.

Tarta cu zmeura
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola