Placinta Cu Carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta Cu Carne

Ingrediente

  • ALUAT:
  • o cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • coaja si sucul unei lamai
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 25 gr drojdie de bere
  • faina
  • UMPLUTURA:
  • 300 gr carne vaca
  • 300 gr carne porc
  • 300 gr ficat porc
  • fiert
  • 3 oua + 1 ou pt uns deasupra
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:

Se amesteca toate ingredientele si se pune faina pana obtineti un aluat de consistenta aluatului pentru paine. Este gata, cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

Puneti la crescut acoperit cu un servet de panza, intr-un loc ferit de curenti. Cat creste aluatul, pregatiti umplutura.

Pregatirea umpluturii:

Carnea se toaca. Se inabusa pana isi schimba culoarea si scade sucul propriu. Se pune la racit.

Tocati marunt ceapa si verdeata. Amestecati cu carnea si ouale crude si potriviti de sare si piper. Framantati pana obtineti o compozitie omogena.

Asamblarea placintei:

Intr-o tava imbracata cu hartie de copt, puneti o foaie din 2/3 de aluat. Repartizati uniform carnea si puneti deasupra fasii de aluat in diferite directii. Ungeti cu ou batut si coaceti la foc mic aprox. 40 min.
Se poate servi calda sau rece, ca fel principal sau ca gustare, cu ketchup dulce sau picant.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia