Pregatirea aluatului:
Se amesteca toate ingredientele si se pune faina pana obtineti un aluat de consistenta aluatului pentru paine. Este gata, cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
Puneti la crescut acoperit cu un servet de panza, intr-un loc ferit de curenti. Cat creste aluatul, pregatiti umplutura.
Pregatirea umpluturii:
Carnea se toaca. Se inabusa pana isi schimba culoarea si scade sucul propriu. Se pune la racit.
Tocati marunt ceapa si verdeata. Amestecati cu carnea si ouale crude si potriviti de sare si piper. Framantati pana obtineti o compozitie omogena.
Asamblarea placintei:
Intr-o tava imbracata cu hartie de copt, puneti o foaie din 2/3 de aluat. Repartizati uniform carnea si puneti deasupra fasii de aluat in diferite directii. Ungeti cu ou batut si coaceti la foc mic aprox. 40 min.
Se poate servi calda sau rece, ca fel principal sau ca gustare, cu ketchup dulce sau picant.
POFTA BUNA!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii