Pizza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pizza

Ingrediente

  • Aluat:
  • -225 g faina dura (daca aluatul mai permite se pune mai mult)
  • -30 g unt
  • -o lingura zahar
  • -125 g apa
  • -o lingurita drojdie uscata
  • -putina sare
  • Compozitie:
  • -300 g ciuperci
  • -5 catei usturoi
  • -1 ceapa
  • -650 g salam afumat
  • -300 g telemea
  • -o ceapa
  • -200 g boabe de porumb
  • -2 castraveti murati
  • -1 ardei iute
  • -300 g pasta de rosii
  • -piper, cimbru

Mod de preparare

Aluat:
Se pune zaharul in apa calda si se amesteca pana se dizolva, treptat se amesteca drojdia si se lasa 10 minute la un loc calduros pana face spuma. Separat se amesteca faina cu untul, dupa care se toarna drojdia si putina sare. Compozitia se amesteca pana devine un aluat si se framanta bine. Aluatul se pune intr-un vas si se lasa la cald pana isi dubleaza cantitatea (cam o ora). Se poate face de seara si se lasa la dospit in frigider pana a doua zi.

Compozitie:
In primul rand am facut un sos din ceapa calita, pasta de rosii, piper si cimbru si am lasat sa se raceasca. Intre timp am uns o tava cu unt si am intins aluatul peste care am pus sosul. Peste acesta am pus boabele de porumb, telemeaua rasa, salamul feliat, castravetii taiati feliute, usturoiul taiat rondele, ardeiul tocat marunt si ciupercile.

Se pune la cuptor si se lasa cam 30 minute la foc potrivit.
Se serveste calda cu diferite sosuri pentru pizza (eu am pus maioneza pe deasupra).
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia