Aluat:
Se pune zaharul in apa calda si se amesteca pana se dizolva, treptat se amesteca drojdia si se lasa 10 minute la un loc calduros pana face spuma. Separat se amesteca faina cu untul, dupa care se toarna drojdia si putina sare. Compozitia se amesteca pana devine un aluat si se framanta bine. Aluatul se pune intr-un vas si se lasa la cald pana isi dubleaza cantitatea (cam o ora). Se poate face de seara si se lasa la dospit in frigider pana a doua zi.
Compozitie:
In primul rand am facut un sos din ceapa calita, pasta de rosii, piper si cimbru si am lasat sa se raceasca. Intre timp am uns o tava cu unt si am intins aluatul peste care am pus sosul. Peste acesta am pus boabele de porumb, telemeaua rasa, salamul feliat, castravetii taiati feliute, usturoiul taiat rondele, ardeiul tocat marunt si ciupercile.
Se pune la cuptor si se lasa cam 30 minute la foc potrivit.
Se serveste calda cu diferite sosuri pentru pizza (eu am pus maioneza pe deasupra).
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii