Pilaf de Orez cu Pipote si Inimi de Pui

Complexitate
redusa
Pilaf de Orez cu Pipote si Inimi de Pui

Ingrediente

  • 300 gr pipote de pui
  • 150 -200 gr inimi de pui
  • 2 cepe maricele, tocate marunt
  • 1 ardei gras, rosu, tocat
  • sare si piper dupa gust
  • boia dulce de ardei circa 1 lingura (sau dupa gust)
  • 1 morcov mai maricel sau doi mai mici
  • 1 cana de 200 ml plina cu orez
  • 3-4 linguri de ulei
  • patrunjel proaspat, tocat (optional)

Mod de preparare

Se pregateste o kukta (oala sub presiune) se aseaza in ea uleiul dupa care se spala si se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se aseaza in oala, peste ulei.

Se spala bine de tot pipotele, se curata de pielite si de eventualele resturi de pietre etc, etc, se spala inimile se inlatura grasimea de pe ele si se pun in kukta. Se presara sare, piper si boia dupa gust, se adauga apa cat sa acopere cu 3 degete carnea, se inchide capacul kuktei si se lasa la fiert. In 20 de minute (circa) de cand incepe sa fiarba apa, carnea este gata. Se inchide focul.

Se lasa aburul sa iasa din oala apoi se deschide capacul, se masoara cu o cana de aceasi marine ca si cana cu care masuram orezul, lichidul din oala. La o cana de orez trebuie sa avem 3 cani si jumatate de lichid.

Daca lichidul ramas in oala nu e suficient se completeaza cu apa, dregem de sare si piper daca este cazul sau consideram ca nu am pus destul de la inceput.

Intr-un vas cu peretii mai scunzi punem zeama de pe carne (completata cu apa sau nu, dupa cum e cazul) asezam bucatile de pipote si inimi si presaram apoi pe toata suprafata vasului, cana de orez, lasam focul la moale, curatam morcovul si il dam pe razatoarea de mere, apoi il adaugam peste orez.

Amestecam putin si lasam sa fiarba la foc mic. Cand bobul de orez se simte fiert la suprafata dar mijlocul e putin mai tare, consistenta nefiarta, inchidem, punem capacul si lasam asa. Orezul va absorbi din apa ramasa in vas, se va umfla pana la consistenta care trebuie.

Asezam pilaful in farfurii, presaram sau nu, patrunjel tocat deasupra si servim alaturi de muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Somon la gratar cu sos de lamaie
Bucataras.RO

Somon la gratar cu sos de lamaie

Desi somonul este un peste scump, din cand in cand merita sa ne rasfatam mai ales ca nu trebuie cumparat in cantitati mari ci...

Somon la gratar cu sos de lamaie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala