Pilaf cu carne de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Pilaf cu carne de porc

Ingrediente

  • 500 g carne de porc;
  • Sare si piper dupa gust;
  • 1 cana mare cu orez;
  • 1 litru apa;
  • 1 cescuta ulei;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 telina mica

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajeste carnea pe ambele parti. Se adauga un pahar cu vin, sare, piper, 1-2 foi de dafin si se inabusa la foc mic. Cand a scazut lichidul, se mai adauga o ceasca de apa, se lasa sa mai fiarba pana este gata. Dureaza cam o ora.

Intre timp, pregatim supa: se pune 1 litru de apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ardeiul gras, toate legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute.

Mai departe, se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am turnat o cescuta de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, supa ar trebui sa acopere orezul cam cu trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute. In ultimele 10 minute, se scoate pilaful si se asaza deasupra carnea de porc taiata in fasii mai micute si se da inapoi la cuptor.

Se serveste cu salata de varza rosie.

Pofta Buna!

Portii:
La o cana mare cu orez obtinem 4 portii de pilaf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie