Piftie de Curcan

Complexitate
redusa
Piftie de Curcan

Ingrediente

  • carne de curcan cat doriti (eu am pus aripile
  • gatul, ciocanelele, capul si pielita de la un curcan mare)
  • apa cu 2-3 degete peste carne
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 albitura
  • 1 ceapa
  • cateva boabe de piper
  • Pentru decor:
  • Boabe de mazare
  • Oua fierte tari
  • Gogosar murat
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune intr-o oala mai mare. Cu cat se pune curcan mai mult cu atat se va inchega mai bine. Se adauga peste ea apa rece atat cat sa o acopere doar cu doua trei degete. Se pun in oala doi trei catei de usturoi pentru gust, boabele de piper, foile de dafin si legumele intregi spalate si curatate. Se lasa sa fiarba la foc mic cateva ore bune pana ce carnea se desprinde de pe oase.

Daca doriti puteti verifica putin cu degetul ca zeama sa fie lipicioasa, sa fie inchegata. Se scoate carnea cand e fiarta si se lasa zeama la racit la temperatura camerei. Se pregatesc legumele pentru ornat (eu am pus in piftie doar morcovul pentru culoare iar albitura si ceapa le-am folosit la zeama pentru gust). Le puteti taia si cu un cutit special pentru a le da o forma deosebita.

Ouale se taie felii, jumatati sau sferturi. Mazarea se fierbe si se scurge de apa. Gogosarii se taie fasii sau bucati mai mici si carnea la fel. Se aseaza pe fundul unor vase: (farfurii, casolete pahare, boluri micute) toate acestea. Zeama se strecoara bine prin sita si cateva randuri de tifon si se amesteca bine cu restul de usturoi pisat si vegeta dupa gust. Se toarna peste carne si legume zeama calduta aproape racita si se da pe balcon.

Dupa cateva ore se baga la frigider. Se rastoarna pe farfurii si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piersici
5
Dulciuri

Piersici

Piersici
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post