Piept de pui in sos de rosii si usturoi:
Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare.
Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de ardei, se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand scade toata apa. Se lasa carnea sa se prajeasca putin, dupa care rosiile din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a se obtine o pasta. Aceasta se adauga peste carne impreuna cu piperul, foaia de dafin, busuiocul, rozmarinul si 200 ml apa si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga. Se opreste focul, se adauga zaharul (doar daca rosiile au fost acrisoare) si se lasa mancarea sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si patrunjelul verde spalat si tocat.
Mamaliga:
Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se mesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, mestecand din cand in cand.
Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii