Piept de Pui cu Sos de Smantana si Cascaval

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Piept de Pui cu Sos de Smantana si Cascaval

Ingrediente

  • 800 g piept de pui
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • cateva ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 0,25 g sofran
  • Facultativ:
  • 1 iaurt
  • putin ulei
  • piper rosu

Mod de preparare

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in 4 portii. Il saram si-l piperam dupa gust.
Pasul 2 (facultativ): Amestecam un iaurt cu putin ulei si cu boia de ardei. Punem bucatile de pui in acest amestec si-l lasam la marinat cateva ore la frigider. Iaurtul are darul de a fragezi carnea si de a-i da un gust si mai bun. Totusi, daca vreti, puteti sa sariti peste etapa asta si sa treceti direct la pasul urmator.
Pasul 3: Scoatem puiul de la frigider si-l facem la gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste. Il punem intr-un vas cu capac ca sa se pastreze fierbinte pana facem sosul.
Pasul 4: Taiem cubulete marunte ardeii si ii calim in putin ulei. Cand se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate julien (eu am folosit 7 - 8 ciuperci champignon). Punem sare dupa gust.
Pasul 5: Le lasam pana se calesc bine si se evapora lichidul lasat de ciuperci si apoi punem sofranul. Atentie, sofranul este un condiment puternic si scump, asa ca din ambele motive este suficient sa punem foarte putin. Eu am pus un pliculet care continea doar un sfert de gram de sofran si a fost suficient. Imediat dupa adaugarea acestuia, legumele capata o culoare galbena, frumoasa.
Pasul 6: Peste legumele calite, punem smantana si lasam sa se gateasca cateva minute la foc mic. Apoi adaugam cascavalul ras, care se va topi in sosul de legume si smantana, dandu-i un gust delicios.
Pasul 7: Luam sosul de pe foc si-l turnam fierbinte peste puiul la gratar.
Putem servi sultan's chicken-ul cu garnitura de: orez, piure de cartofi, legume fierte, legume pe gratar sau orice altceva va place.
Se serveste cu garnitura de: orez, piure de cartofi, legume fierte, legume pe gratar sau orice altceva va place.
Reteta poate fi gasita pe site-ul bucatariei cu noroc:
http: //www. Bucatariacunoroc. Ro/2015/09/reteta-de-pui-cu-sos-sultan-chicken. Php

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!