Piept de Pui cu Sos de Smantana si Cascaval

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Piept de Pui cu Sos de Smantana si Cascaval

Ingrediente

  • 800 g piept de pui
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • cateva ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 0,25 g sofran
  • Facultativ:
  • 1 iaurt
  • putin ulei
  • piper rosu

Mod de preparare

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in 4 portii. Il saram si-l piperam dupa gust.
Pasul 2 (facultativ): Amestecam un iaurt cu putin ulei si cu boia de ardei. Punem bucatile de pui in acest amestec si-l lasam la marinat cateva ore la frigider. Iaurtul are darul de a fragezi carnea si de a-i da un gust si mai bun. Totusi, daca vreti, puteti sa sariti peste etapa asta si sa treceti direct la pasul urmator.
Pasul 3: Scoatem puiul de la frigider si-l facem la gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste. Il punem intr-un vas cu capac ca sa se pastreze fierbinte pana facem sosul.
Pasul 4: Taiem cubulete marunte ardeii si ii calim in putin ulei. Cand se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate julien (eu am folosit 7 - 8 ciuperci champignon). Punem sare dupa gust.
Pasul 5: Le lasam pana se calesc bine si se evapora lichidul lasat de ciuperci si apoi punem sofranul. Atentie, sofranul este un condiment puternic si scump, asa ca din ambele motive este suficient sa punem foarte putin. Eu am pus un pliculet care continea doar un sfert de gram de sofran si a fost suficient. Imediat dupa adaugarea acestuia, legumele capata o culoare galbena, frumoasa.
Pasul 6: Peste legumele calite, punem smantana si lasam sa se gateasca cateva minute la foc mic. Apoi adaugam cascavalul ras, care se va topi in sosul de legume si smantana, dandu-i un gust delicios.
Pasul 7: Luam sosul de pe foc si-l turnam fierbinte peste puiul la gratar.
Putem servi sultan's chicken-ul cu garnitura de: orez, piure de cartofi, legume fierte, legume pe gratar sau orice altceva va place.
Se serveste cu garnitura de: orez, piure de cartofi, legume fierte, legume pe gratar sau orice altceva va place.
Reteta poate fi gasita pe site-ul bucatariei cu noroc:
http: //www. Bucatariacunoroc. Ro/2015/09/reteta-de-pui-cu-sos-sultan-chicken. Php

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa