Piept de Gasca Umplut (cu Garnitura de Pilaf cu Stafide)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gasca de 3
  • 5 kg
  • 1 felie franzela
  • 3 oua
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • 2 mere
  • sare
  • boia
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • 150 g stafide
  • 1 pahar vin alb
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Gasca se curata, se spala si se sterge cu un servet. Se scot pieptii de la gasca cu toata suprafata pielii, apoi se scoate pielea de pe piept si se plateaza cu satarul. Din pulpe se face o tocatura (carnea se toaca si se amesteca cu franzela imuiata si stoarsa, sare, verdeata, usturoi tocat, piper si 2 oua crude).

Tocatura se pune pe toata suprafata pieptilor, se inveleste cu pielea (care a fost scoasa de pe piepti) , se leaga cu o sfoara subtire si se aseaza intr-o tava adanca cu putina grasime, sare, morcov si praz taiate, mere curatate si taiate si se da la cuptor circa 1 ora.

Pe parcurs se unge cu putina grasime si se stropeste cu apa. Cand este gata se scoate si in tava se face sosul cu 1/2 lingura faina, supa si vin, apoi se strecoara. Se face un pilaf din unt, supa de gasca si stafide si se fierb cu capac timp de 25 minute.

Pilaful se aseaza pe platou si pieptii taiati felii groase peste pilaf. Sosul se serveste separat la sosiera.
- pentru 10 persoane -

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)