Piept de Gasca Umplut (cu Garnitura de Pilaf cu Stafide)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gasca de 3
  • 5 kg
  • 1 felie franzela
  • 3 oua
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • 2 mere
  • sare
  • boia
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • 150 g stafide
  • 1 pahar vin alb
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Gasca se curata, se spala si se sterge cu un servet. Se scot pieptii de la gasca cu toata suprafata pielii, apoi se scoate pielea de pe piept si se plateaza cu satarul. Din pulpe se face o tocatura (carnea se toaca si se amesteca cu franzela imuiata si stoarsa, sare, verdeata, usturoi tocat, piper si 2 oua crude).

Tocatura se pune pe toata suprafata pieptilor, se inveleste cu pielea (care a fost scoasa de pe piepti) , se leaga cu o sfoara subtire si se aseaza intr-o tava adanca cu putina grasime, sare, morcov si praz taiate, mere curatate si taiate si se da la cuptor circa 1 ora.

Pe parcurs se unge cu putina grasime si se stropeste cu apa. Cand este gata se scoate si in tava se face sosul cu 1/2 lingura faina, supa si vin, apoi se strecoara. Se face un pilaf din unt, supa de gasca si stafide si se fierb cu capac timp de 25 minute.

Pilaful se aseaza pe platou si pieptii taiati felii groase peste pilaf. Sosul se serveste separat la sosiera.
- pentru 10 persoane -

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Bucataras.RO

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti