Parjoale cu Carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne tocata in amestec 1 kg
  • cartofi 0,4 kg
  • 1 paine veche
  • lapte dulce 150 ml
  • Usturoi o capatana
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel
  • 3 oua
  • faina alba 200 gr
  • ulei

Mod de preparare

Carnea tocata o punem intrun vas mare si larg.
Alaturi decojim cartofii de coaja si ii dam prin razatoarea fina, dupa care ii scurgem de zeama.
Painea curatata de coaja si umezita cu laptele.

Usturoiul curatat si pisat bine de tot. Mararul si patrunjelul tocat marunt.
Le punem pe toate in vas, condimentam dupa gust, spargem doua oua initial iar de mai trebuie mai avem unul la dispozitie..

Punem si doua linguri de faina pestesi framantam cat mai bine ca toata compozitia sa fie omogena
Cu ajutorul unei linguri mari impartim compozitia si modelam la rotund.

Problema cu tavalitul prin faina ramane la aprecierea fiecaruia cu toate ca nu apreciez acest lucru.
Uleiul foarte incins ne va ajuta la prajirea parjoalelor pe o parte si alta. Focul trebuie sa fie iute, ca parjoalele sa nu absoarba prea mult ulei.

La scoatere se pun in sita sa se scurga de uleiul de la prajire.
Garniturile ce insotesc parjoalele sant multe si diferite. Sta numai in imaginatia noastra sa rezolvam aceasta problema.

Mentiune fac ca la modelarea finala li se vor da o forma ovala si aplatizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Desert placinta cu mere
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Placinta cu mere e senzationala mai ales cand pui scortisoara multa, nucsoara si vanilie. Reteta video o gasesti mai sus. 

Desert placinta cu mere
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai