Parjoale cu Carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne tocata in amestec 1 kg
  • cartofi 0,4 kg
  • 1 paine veche
  • lapte dulce 150 ml
  • Usturoi o capatana
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel
  • 3 oua
  • faina alba 200 gr
  • ulei

Mod de preparare

Carnea tocata o punem intrun vas mare si larg.
Alaturi decojim cartofii de coaja si ii dam prin razatoarea fina, dupa care ii scurgem de zeama.
Painea curatata de coaja si umezita cu laptele.

Usturoiul curatat si pisat bine de tot. Mararul si patrunjelul tocat marunt.
Le punem pe toate in vas, condimentam dupa gust, spargem doua oua initial iar de mai trebuie mai avem unul la dispozitie..

Punem si doua linguri de faina pestesi framantam cat mai bine ca toata compozitia sa fie omogena
Cu ajutorul unei linguri mari impartim compozitia si modelam la rotund.

Problema cu tavalitul prin faina ramane la aprecierea fiecaruia cu toate ca nu apreciez acest lucru.
Uleiul foarte incins ne va ajuta la prajirea parjoalelor pe o parte si alta. Focul trebuie sa fie iute, ca parjoalele sa nu absoarba prea mult ulei.

La scoatere se pun in sita sa se scurga de uleiul de la prajire.
Garniturile ce insotesc parjoalele sant multe si diferite. Sta numai in imaginatia noastra sa rezolvam aceasta problema.

Mentiune fac ca la modelarea finala li se vor da o forma ovala si aplatizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute