Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Ingrediente

  • pentru papricas:
  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu+1 galben(eu am folsosit ardei din congelator pusi din toamna)
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 2 lingurite paparika dulce
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 2 linguri busuioc proaspat(congelat am avut eu)
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cani apa
  • 3-4 cartofi mari
  • pentru salata:
  • 1 varza
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 2 linguri otet din cidru
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • pentru paine:
  • 300 ml zer caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie maruntita
  • optional: amestec de seminte(susan, in, dovleac, floarea soarelui)

Mod de preparare

Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am inlatura pielea, mai putin pielea de pe aripi. Am pus toata carnea intr-un vas de lut. Am adaugat morcovii curatati si taiati rondele, ceapa taiata rondele subtiri, ardeii taiati bastonase(sau cum doriti), rosiile taiate in cuburi mari, restul de ingrediente mai putin cartofii, patrunjelul si busuiocul. Am amestecat usor toate ingredientele cu o lingura, am pus capac peste oala de lut si am dat-o la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Dupa scurgerea timpului, am scos oala, am agitat-o putin in loc de a amesteca cu lingura, am adaugat patrunjelul tocat marunt, cartofii taiati in cuburi si busuiocul. Am agitat bine oala(atentie sa nu va ardeti, oala este fierbinte), daca nu va descurcati amestecati usor cu o lingura sa se amestece ingredientel. Dati oala cu capacul pus pentru inca 1 ora si 20-30 minute, la 150 grade.
Pentru salata: pregatiti salata in momentul in care aveti mancarea gata. Taiati varza in fasii subtiri cu un cutit bine ascutit. Daca nu va descurcati folositi un robot de bucatarie...Adaugati sare si piper dupa gust, ulei, otet si cimbru si amestecati. Lasati varza sa se inmoaie, pana mancarea se raceste in farfurii, apoi serviti.

Pentru painea de casa cu zer: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit 15 minute, l-am asezat in tava de chec unsa cu putin ulei, am lasat sa mai dospeasca alte 15-20 minute, apoi am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
2
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
3
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Biscuiti cu unt decorati
Bucataras.RO

Biscuiti cu unt decorati

Frumos decorati, acesti biscuiti cu unt in diverse forme, nu au lipsit niciodata de la ziua fetitei mele.

Biscuiti cu unt decorati
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!