Legumele tocate marunt se inabuse in putin ulei de masline cu 2-3 linguri de apa. . . se lasa 5 minute apoi se adauga carnea si se amesteca. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea turnam sucul de rosii si pasta de ardei, mai adaugam putina supa de legume cat sa acopere toate ingredientele. Asezonam cu delikat si piper si lasam sa fiarba cu capac cca 1,5-2 ore.
Intre timp preparam galustele:
Intr-un castron batem ouale bine cu un praf de sare si daca doriti puteti pune si un varf de cutit de praf de usturoi. Praful de copt se amesteca cu faina si apoi incorporam faina in oua pana obtinem o pasta mai grosuta, dar atentie nu foarte groasa deoarece riscam sa ne iasa galustele tari.
Intr-o oala punem apa si sare, lasam sa clocoteasca, apoi cu lingurita punem din compozitia de galuste in apa si le lasam sa fiarba cca 10 minute.
Se strecoara, iar cand mancarea este aproape gata punem galustele in ea, le lasam 5 minute sa isi ia din aromele mancarii si deasupra punem verdeata tocata marunt inclusiv cimbrul.
Serviti cu castraveti murati sau salata de sezon.
Pofta buna!
V-au ramas cateva piscoturi si nu stiti ce sa faceti cu ele? Eu am gasit solutia, am facut niste praline care au avut un...
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii