Pacal Porkolt (Tocanita de burta cu creieri sau maduva)

Complexitate
redusa
Pacal Porkolt (Tocanita de burta cu creieri sau maduva)

Ingrediente

  • burta fiarta si taiata felii
  • 3-4 cepe de marime mijlocie rosie (dar se poate folosi si cea alba)
  • 1-2 ardei grasi sau pasta de ardei cum am folosit eu
  • crema de gulyas (daca nu aveti inlocuiti cu boia)
  • 2-3 rosii decojite
  • 1 lingura de supa de ardei iuti prospeti taiate felii sau din borcan
  • un pic de patrunjel verde maruntit
  • 3catei de usturoi
  • 4 linguri de Ketchup dulce
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri zahar
  • sare si piper dupa gust
  • creier de porc 300-400 gr
  • ulei sau untura(2 liguri)

Mod de preparare

Burta se pune la fiert in apa cu otet ,sare ,piper boabe , 6-7 catei de usturoi aproximativ 20 min. dupa ce a inceput sa fiarba. Aruncam apa si spalam burta in apa si repetam procedura de mai sus cu diferenta ca de aceasta data il lasam sa fiarba pana burta este moale. Se scoate se spala si se taie fasii.

Se taie ceapa si ardeii cubulete si se calesc pe ulei sau untura . Se pune burta ,adaugam rosiile taiate felii sau cubulete,punem sare ,piper, crema de gulyas, kechup , ardeii iuti si le calim asa toate sa se intrepatrunda .

Punem apa cat sa le acopere adugam si usturoiul taiat felii si patrunjelul tocat si lasam sa fiarba pana scade cam de un deget apa de pe el. In acest moment adaugam creierii si amestecam (nu e o problema daca se sfarma e cu atat mai bun) si adaugam 2 linguri de otet (sau 1 lingura) si zaharul. Trebuie sa obtinem un gust dulce acrisor si picant ( datorita ardeilor iuti.)

Se lasa sa fiarba mai departe pana se mai ingroase sosul.
Se serveste cu cartofi fierti in apa cu sare taiate cubulete si presarat cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia