Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Ingrediente

  • Chiftelutele de porc:
  • sare
  • putin piper macinat
  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 graunti de usturoi
  • putin cimbru uscat
  • 1 ou
  • 20 g faina
  • 30 g pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Sosul de rosii cu ardei copt:
  • 4 ardei kapia (600 g)
  • sare grunjoasa
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • putin piper macinat
  • 300 ml suc de rosii
  • 300 ml apa
  • 1 foaie dafin
  • 5 frunze verzi de busuioc
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • In plus:
  • 4 oua
  • 2-3 fire de patrunjel

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina.

Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant.

Ardeii kapia se coc la flacara aragazului (sau in cuptor) si se pun intr-o cratita, presarand sare grunjoasa peste ei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa ardeii vreo 10 minute sa se inmoaie, apoi se pot curata de piele si de seminte.

Cat timp ardeii stau sa se inmoaie, se curata cepele, se spala, se toaca si se calesc intr-un wok cu 100 ml ulei, presarand putina sare si putin piper proaspat macinat peste ele.

Ardeii curatati se rup in fasii groase si se taie.

Peste ceapa calita se pun ardeii, chiftelutele, sucul de rosii, apa, foaia de dafin, frunzele de busuioc, boiaua de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se lasa totul sa fiarba pana cand sosul scade putin. Se dau chiftelutele catre marginea wok-ului si se pun cele patru oua. Se presara sare pe ele si se acopera wok-ul cu un capac. Se lasa la foc mic pana cand ouale sunt gatite dupa preferinta, moi sau tari. Se adauga patrunjelul verde tocat la final.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Coaste Tex-Mex
Bucataras.RO

Coaste Tex-Mex

Bucataria Tex-Mex este una dintre cele mai dezvoltate bucatarii ale Americii. Este o combinatie de arome, mancaruri care...

Coaste Tex-Mex
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci