Ingrediente
● Chiftelutele de porc: |
● sare |
● putin piper macinat |
● 200 g carne tocata de porc |
● 1 ceapa mica |
● 2 graunti de usturoi |
● putin cimbru uscat |
● 1 ou |
● 20 g faina |
● 30 g pesmet |
● ulei pentru prajit |
● Sosul de rosii cu ardei copt: |
● 4 ardei kapia (600 g) |
● sare grunjoasa |
● 1 ceapa alba |
● 2 cepe rosii |
● 100 ml ulei |
● sare |
● putin piper macinat |
● 300 ml suc de rosii |
● 300 ml apa |
● 1 foaie dafin |
● 5 frunze verzi de busuioc |
● 1 lingurita de boia de ardei dulce |
● putin maghiran uscat |
● putin busuioc uscat |
● putin oregano uscat |
● In plus: |
● 4 oua |
● 2-3 fire de patrunjel |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

PORȚII
4 portii
Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina.
Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant.
Ardeii kapia se coc la flacara aragazului (sau in cuptor) si se pun intr-o cratita, presarand sare grunjoasa peste ei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa ardeii vreo 10 minute sa se inmoaie, apoi se pot curata de piele si de seminte.
Cat timp ardeii stau sa se inmoaie, se curata cepele, se spala, se toaca si se calesc intr-un wok cu 100 ml ulei, presarand putina sare si putin piper proaspat macinat peste ele.
Ardeii curatati se rup in fasii groase si se taie.
Peste ceapa calita se pun ardeii, chiftelutele, sucul de rosii, apa, foaia de dafin, frunzele de busuioc, boiaua de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se lasa totul sa fiarba pana cand sosul scade putin. Se dau chiftelutele catre marginea wok-ului si se pun cele patru oua. Se presara sare pe ele si se acopera wok-ul cu un capac. Se lasa la foc mic pana cand ouale sunt gatite dupa preferinta, moi sau tari. Se adauga patrunjelul verde tocat la final. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute" nu uita sa ii faci un review.
Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant.
Ardeii kapia se coc la flacara aragazului (sau in cuptor) si se pun intr-o cratita, presarand sare grunjoasa peste ei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa ardeii vreo 10 minute sa se inmoaie, apoi se pot curata de piele si de seminte.
Cat timp ardeii stau sa se inmoaie, se curata cepele, se spala, se toaca si se calesc intr-un wok cu 100 ml ulei, presarand putina sare si putin piper proaspat macinat peste ele.
Ardeii curatati se rup in fasii groase si se taie.
Peste ceapa calita se pun ardeii, chiftelutele, sucul de rosii, apa, foaia de dafin, frunzele de busuioc, boiaua de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se lasa totul sa fiarba pana cand sosul scade putin. Se dau chiftelutele catre marginea wok-ului si se pun cele patru oua. Se presara sare pe ele si se acopera wok-ul cu un capac. Se lasa la foc mic pana cand ouale sunt gatite dupa preferinta, moi sau tari. Se adauga patrunjelul verde tocat la final. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany