Osso bucco cu gremolata

Complexitate
medie
Osso bucco cu gremolata

Ingrediente

  • 6 bucati de pulpa de vacuta cu os cu maduva
  • sare, piper
  • faina
  • ulei de masline
  • putin unt
  • o ceapa taiata cubulete
  • un morcov mai mare taiat cubulete
  • un pastarnac taiat cubulete
  • doua lujere de telina verde taiate cubulete
  • o jumatate de ardei gras galben taiat cubulete
  • o conserva de rosii coapte pe foc, cubulete ( diced fire roasted tomatoes), cu suc cu tot, cam 500 ml
  • usturoi vreo 15 catei, 10 taiati marunt, 5 zdrobiti prin presa de usturoi
  • un manunchi de patrunjel verde, taiat marunt, impartit in doua
  • 2 crengute de rozmarin, frunzulitele taiate marunt
  • 5-6 crengute de cimbrisor verde, intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • o canita de prosciuto taita cubulete ( sunca afumata de porc)
  • o cana ( 250 ml) de vin alb, chardonnay
  • un litru de supa de pui fara sare si fara grasime

Mod de preparare

Carnea se sareaza si pipareaza bine de tot, apoi se tapeteaza cu faina, ambele parti, apoi se pune pe gril cu putin ulei de masline, sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Se pune canea deoparte pe un platou.
Intr-o oala de tuci, se incinge putin ulei de masline si putin unt.
Se caleste ceapa, telina, 3-5 minute, apoi se adauga sunca, se mai lasa 3 minute, se adauga usturoiul, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rozmarinul, cimbrisorul, patrunjelul( jumatate din el).

Cind s-au calit vegetalele, dupa vreo 10 minute, adaugam incet-incet vinul, dupa inca 2 minute asezam carnea deasupra, apoi rosiile , apoi acoperim cu supa de pui si punem la foc mic, cu capacul pus, timp de 2 ore.

Incercam carnea cu furculita, daca este moale, scoatem capacul si mai lasam sa scada sosul vreo ora la foc foarte mic. Eu am avut foarte mult sos, asa ca l-am scos intr-o tigaie si l-am lasat la foc potrivit vreo 20 minute pina a scazut la o treime si s-a ingrosat.

Petru gremolata: jumatate din cantitatea de patrunjel tocata marunt, coaja de lamie, coaja de portocala, usturoiul trecut prin presa: se amesteca toate ingredientele si se tine la rece pina cind osso bucco este gata.

Cind osso bucco este gata, se scot cu grija pulpele ca sa nu se rupa de pe os, se pune pe farfurie si se adauga putin sos, se presara cu gremolata, se serveste cu un medalion de mamaliga cremoasa ( mamaliga in care am pus putin unt si putina smintina lichida dulce, apoi am pus-o sa se raceasca in niste mici containere rotunde) si cu salata de ierburi cu vinegreta.


Am servit si cu putin dovleac caramelizat in putin unt si ulei de masline, doar cu putina sare de mare (fleur de sel).

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune