Osso bucco cu gremolata

Complexitate
medie
Osso bucco cu gremolata

Ingrediente

  • 6 bucati de pulpa de vacuta cu os cu maduva
  • sare, piper
  • faina
  • ulei de masline
  • putin unt
  • o ceapa taiata cubulete
  • un morcov mai mare taiat cubulete
  • un pastarnac taiat cubulete
  • doua lujere de telina verde taiate cubulete
  • o jumatate de ardei gras galben taiat cubulete
  • o conserva de rosii coapte pe foc, cubulete ( diced fire roasted tomatoes), cu suc cu tot, cam 500 ml
  • usturoi vreo 15 catei, 10 taiati marunt, 5 zdrobiti prin presa de usturoi
  • un manunchi de patrunjel verde, taiat marunt, impartit in doua
  • 2 crengute de rozmarin, frunzulitele taiate marunt
  • 5-6 crengute de cimbrisor verde, intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • o canita de prosciuto taita cubulete ( sunca afumata de porc)
  • o cana ( 250 ml) de vin alb, chardonnay
  • un litru de supa de pui fara sare si fara grasime

Mod de preparare

Carnea se sareaza si pipareaza bine de tot, apoi se tapeteaza cu faina, ambele parti, apoi se pune pe gril cu putin ulei de masline, sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Se pune canea deoparte pe un platou.
Intr-o oala de tuci, se incinge putin ulei de masline si putin unt.
Se caleste ceapa, telina, 3-5 minute, apoi se adauga sunca, se mai lasa 3 minute, se adauga usturoiul, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rozmarinul, cimbrisorul, patrunjelul( jumatate din el).

Cind s-au calit vegetalele, dupa vreo 10 minute, adaugam incet-incet vinul, dupa inca 2 minute asezam carnea deasupra, apoi rosiile , apoi acoperim cu supa de pui si punem la foc mic, cu capacul pus, timp de 2 ore.

Incercam carnea cu furculita, daca este moale, scoatem capacul si mai lasam sa scada sosul vreo ora la foc foarte mic. Eu am avut foarte mult sos, asa ca l-am scos intr-o tigaie si l-am lasat la foc potrivit vreo 20 minute pina a scazut la o treime si s-a ingrosat.

Petru gremolata: jumatate din cantitatea de patrunjel tocata marunt, coaja de lamie, coaja de portocala, usturoiul trecut prin presa: se amesteca toate ingredientele si se tine la rece pina cind osso bucco este gata.

Cind osso bucco este gata, se scot cu grija pulpele ca sa nu se rupa de pe os, se pune pe farfurie si se adauga putin sos, se presara cu gremolata, se serveste cu un medalion de mamaliga cremoasa ( mamaliga in care am pus putin unt si putina smintina lichida dulce, apoi am pus-o sa se raceasca in niste mici containere rotunde) si cu salata de ierburi cu vinegreta.


Am servit si cu putin dovleac caramelizat in putin unt si ulei de masline, doar cu putina sare de mare (fleur de sel).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.