Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc (iepuras)
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 felii de jambon
  • sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(oregano, cimbrisor, piper, dafin, maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 rodie
  • ulei de masline
  • 1 paharel de vin rosu
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingura de suc de lamaie (otet)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar verde
  • cateva crengute de oregano verde

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.


Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai groasa se taie cu lama unui cutit, un buzunar care sa nu strapunga capetele si latura netaiata. Se intinde cu grija cu un ciocan de snitele, se sareaza un pic si se umple cu ciupercile calite. Se prinde taietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu jambonul crud si afumat, asezand partea prinsa cu scobitori, pe fundul tavii in care asezam muschiuletul. Stropim cu ulei de masline deasupra, dam un praf de sare, condimentam, presaram legume deshidratate, feliem usturoiul deasupra, adaugam apa si jumatate din vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 40 de minute.


Pregatim sosul de rodie astfel; calind iute intr-un strop de ulei de masline fructele mici de rodie si adaugam mierea de albine, amestecand usor. Turnam restul ramas de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade si devine siropos, apoi adaugam sucul de lamaie, mai lasam un pic sa clocoteasca si oprim focul, lasand sa se raceasca.


Dupa cca. 40 de minute, desfoliem tava si mai lasam cca 10 minute, la foc mic sa se rumeneasca un pic jambonul. Se serveste feliata stropita cu sos dulce acrisor de rodie.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Ciorba de varza cu os de vitel
Bucataras.RO

Ciorba de varza cu os de vitel

 O ciorba usoara de varza se prepara rapid. Este numai buna in acest sezon.

Ciorba de varza cu os de vitel
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat