Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc (iepuras)
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 felii de jambon
  • sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(oregano, cimbrisor, piper, dafin, maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 rodie
  • ulei de masline
  • 1 paharel de vin rosu
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingura de suc de lamaie (otet)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar verde
  • cateva crengute de oregano verde

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.


Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai groasa se taie cu lama unui cutit, un buzunar care sa nu strapunga capetele si latura netaiata. Se intinde cu grija cu un ciocan de snitele, se sareaza un pic si se umple cu ciupercile calite. Se prinde taietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu jambonul crud si afumat, asezand partea prinsa cu scobitori, pe fundul tavii in care asezam muschiuletul. Stropim cu ulei de masline deasupra, dam un praf de sare, condimentam, presaram legume deshidratate, feliem usturoiul deasupra, adaugam apa si jumatate din vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 40 de minute.


Pregatim sosul de rodie astfel; calind iute intr-un strop de ulei de masline fructele mici de rodie si adaugam mierea de albine, amestecand usor. Turnam restul ramas de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade si devine siropos, apoi adaugam sucul de lamaie, mai lasam un pic sa clocoteasca si oprim focul, lasand sa se raceasca.


Dupa cca. 40 de minute, desfoliem tava si mai lasam cca 10 minute, la foc mic sa se rumeneasca un pic jambonul. Se serveste feliata stropita cu sos dulce acrisor de rodie.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Drob in Foi de Clatite
5
Aperitive

Drob in Foi de Clatite

Drob in Foi de Clatite
Parteneri
Pulpe de pui la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui la cuptor

O mancare tare gustoasa si pe placul tuturor!

Pulpe de pui la cuptor
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie