Muschi de Vita cu Sos de Ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Muschi de Vita cu Sos de Ciocolata

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 800g muschi de vita
  • 1 manunchi de verdeturi pentru supa:
  • 2morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac si 1 telina
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 30g ghimbir ras
  • 5 foi de dafin
  • 4 ramurele de cimbrisor
  • 1 lingurita piper boabe
  • 700ml vin rosu sec
  • 800ml supa de vita
  • 4 linguri de otet de vin rosu
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 50g stafide
  • 40g ciocolata de menaj
  • 2-3 linguri de otet balsamic;

Mod de preparare

1. Carnea spalata se sterge cu un servet de bucatarie, se pipereaza.
Legumele se curata, se apala si se taie in cuburi. Ceapa, curatata, se taie in patru. Usturoiul se curata si se toaca fin.

2. Se curata ghimbirul si se rade si se caleste intr-o lingura de ulei impreuna cu toate verdeturile si condimentele. Se toarna vinul, supa de vita, otetul de vin rosu si zaharul, lasam sa clocoteasca si luam de pe foc. Se lasa sa se raceasca. Apoi, in acest bait punem muschiul de vita, acoperim cratita si tinem la frigider o noapte intreaga.

3. Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
Se scoate carnea din bait, se sterge, se sareaza si, in 3 linguri de ulei, se frige pe toate partile. Baitul se strecoara intr-un vas curat. Se scurg si legumele din bait. Pe o folie de aluminiu se pune carnea, 1/3 din legume alaturi si1/3 din condimente peste carne, apoi rulam si punem carnea in cuptor timp de 30-35 minute. Restul de legume si condimente se calesc intr-o lingura de ulei. Turnam peste 500ml. din bait si fierbem, pe foc puternic, pana scade la jumatate.

4. Strecuram compozitia, adaugam stafidele si, din nou, punem la fiert. Ciocolata de menaj o punem in acest sos, saram, piperam si dam gust cu otetul balsamic.

5. Se scoate carnea din folie si se lasa sa se racoreasca.


Se taie carnea felii si se serveste cu legume si sos de ciocolata. Insotim preparatul de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie