1. Carnea spalata se sterge cu un servet de bucatarie, se pipereaza.
Legumele se curata, se apala si se taie in cuburi. Ceapa, curatata, se taie in patru. Usturoiul se curata si se toaca fin.
2. Se curata ghimbirul si se rade si se caleste intr-o lingura de ulei impreuna cu toate verdeturile si condimentele. Se toarna vinul, supa de vita, otetul de vin rosu si zaharul, lasam sa clocoteasca si luam de pe foc. Se lasa sa se raceasca. Apoi, in acest bait punem muschiul de vita, acoperim cratita si tinem la frigider o noapte intreaga.
3. Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
Se scoate carnea din bait, se sterge, se sareaza si, in 3 linguri de ulei, se frige pe toate partile. Baitul se strecoara intr-un vas curat. Se scurg si legumele din bait. Pe o folie de aluminiu se pune carnea, 1/3 din legume alaturi si1/3 din condimente peste carne, apoi rulam si punem carnea in cuptor timp de 30-35 minute. Restul de legume si condimente se calesc intr-o lingura de ulei. Turnam peste 500ml. din bait si fierbem, pe foc puternic, pana scade la jumatate.
4. Strecuram compozitia, adaugam stafidele si, din nou, punem la fiert. Ciocolata de menaj o punem in acest sos, saram, piperam si dam gust cu otetul balsamic.
5. Se scoate carnea din folie si se lasa sa se racoreasca.
Se taie carnea felii si se serveste cu legume si sos de ciocolata. Insotim preparatul de un vin alb sec.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii