Muschi de vita a la Pompadur

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 700g muschi de vita,
  • mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru bait si fript;
  • Pentru pireul de ciuperci:
  • 600g ciuperci de balegar
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de ulei
  • sare,
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 oua
  • 1/2 manunchi de patrunjel;
  • Pentru pireul de cartofi:
  • 1kg cartofi,
  • sare
  • 3 galbenuse,
  • 30g unt,
  • nucsoara;

Mod de preparare

1. Muschiul de vita se spala, se curata de pielite si se freaca cu piper si mustar. Se pune o folie de aluminiu intr-o forma de chec, se unge cu ulei (2-3 linguri)si se pune muschiul in forma si se tine la frigider 3-4 zile , chiar se poate congela.Apoi, se scoate muschiul din forma si din folie , se sareaza si se frige in ulei incins , pe toate partile, dupa care se pune intr-o tava , cu putin ulei, in cuptorul preincalzit, si se frige 15 minute , la 200*C.

2. Ciupercile se taie felii, ceapa se curata si se rade si se calesc impreuna in ulei pana cand sucul lasat de ciuperci se evapora. Se sareaza, pipereaza si se adauga ouale batute si amestecate cu pesmetul. Incorporam patrunjelul tocat marunt si , cand ouale s-au inchegat, luam de pe foc.

3. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se iau de pe foc, se scurg de apa, se sareaza, se prepara un pireu , in care se incorporeaza galbenusurile , untul si nucsoara.

4. Peste muschiul din tava se pune pireul de ciuperci , peste care se pune pireul de cartofi cu spritul , acoperind toata suprafata muschiului.Punem tava in cuptor pentru 15 minute, pana pireul de cartofi se rumeneste bine.

5. Se scote muschiul din tava si se pune pe un platou.In jiul din tava , se pune pasta de rosii si se presara faina.Se toarna peste 2dl. apa si se continua fierberea 2 minute, se ia de pe foc, se strecoara si se condimenteaza dupa gust.
Se taie muschiul in bucati nu prea mari , se aseaza pe un platou, iar alaturi se serveste sosul , o garnitura de legume si un vin alb sec. Se orneaza cu patrunjel verde .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Chec tigrat
2
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Piersici
3
Dulciuri

Piersici

Piersici
Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida
4
Produse de panificatie si patiserie

Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida

Turtele cu ceapa verde sunt preparate traditionale, constand in aluat subtire si fraged, presarat cu bucati delicate de ceapa...

Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida
Sunca Afumata
5
Aperitive

Sunca Afumata

Sunca Afumata
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia