Muschi de vita a la Pompadur

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 700g muschi de vita,
  • mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru bait si fript;
  • Pentru pireul de ciuperci:
  • 600g ciuperci de balegar
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de ulei
  • sare,
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 oua
  • 1/2 manunchi de patrunjel;
  • Pentru pireul de cartofi:
  • 1kg cartofi,
  • sare
  • 3 galbenuse,
  • 30g unt,
  • nucsoara;

Mod de preparare

1. Muschiul de vita se spala, se curata de pielite si se freaca cu piper si mustar. Se pune o folie de aluminiu intr-o forma de chec, se unge cu ulei (2-3 linguri)si se pune muschiul in forma si se tine la frigider 3-4 zile , chiar se poate congela.Apoi, se scoate muschiul din forma si din folie , se sareaza si se frige in ulei incins , pe toate partile, dupa care se pune intr-o tava , cu putin ulei, in cuptorul preincalzit, si se frige 15 minute , la 200*C.

2. Ciupercile se taie felii, ceapa se curata si se rade si se calesc impreuna in ulei pana cand sucul lasat de ciuperci se evapora. Se sareaza, pipereaza si se adauga ouale batute si amestecate cu pesmetul. Incorporam patrunjelul tocat marunt si , cand ouale s-au inchegat, luam de pe foc.

3. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se iau de pe foc, se scurg de apa, se sareaza, se prepara un pireu , in care se incorporeaza galbenusurile , untul si nucsoara.

4. Peste muschiul din tava se pune pireul de ciuperci , peste care se pune pireul de cartofi cu spritul , acoperind toata suprafata muschiului.Punem tava in cuptor pentru 15 minute, pana pireul de cartofi se rumeneste bine.

5. Se scote muschiul din tava si se pune pe un platou.In jiul din tava , se pune pasta de rosii si se presara faina.Se toarna peste 2dl. apa si se continua fierberea 2 minute, se ia de pe foc, se strecoara si se condimenteaza dupa gust.
Se taie muschiul in bucati nu prea mari , se aseaza pe un platou, iar alaturi se serveste sosul , o garnitura de legume si un vin alb sec. Se orneaza cu patrunjel verde .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura cu nuca si crema de budinca
3
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Pulpe de miel la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de miel la cuptor

Uite că le-a venit și rândul pulpelor de miel să defileze în fața voastră. Pulpe ce au stat la marinat vreo 48 de...

Pulpe de miel la cuptor
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread