Muschi de vita a la Pompadur

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 700g muschi de vita,
  • mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru bait si fript;
  • Pentru pireul de ciuperci:
  • 600g ciuperci de balegar
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de ulei
  • sare,
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 oua
  • 1/2 manunchi de patrunjel;
  • Pentru pireul de cartofi:
  • 1kg cartofi,
  • sare
  • 3 galbenuse,
  • 30g unt,
  • nucsoara;

Mod de preparare

1. Muschiul de vita se spala, se curata de pielite si se freaca cu piper si mustar. Se pune o folie de aluminiu intr-o forma de chec, se unge cu ulei (2-3 linguri)si se pune muschiul in forma si se tine la frigider 3-4 zile , chiar se poate congela.Apoi, se scoate muschiul din forma si din folie , se sareaza si se frige in ulei incins , pe toate partile, dupa care se pune intr-o tava , cu putin ulei, in cuptorul preincalzit, si se frige 15 minute , la 200*C.

2. Ciupercile se taie felii, ceapa se curata si se rade si se calesc impreuna in ulei pana cand sucul lasat de ciuperci se evapora. Se sareaza, pipereaza si se adauga ouale batute si amestecate cu pesmetul. Incorporam patrunjelul tocat marunt si , cand ouale s-au inchegat, luam de pe foc.

3. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se iau de pe foc, se scurg de apa, se sareaza, se prepara un pireu , in care se incorporeaza galbenusurile , untul si nucsoara.

4. Peste muschiul din tava se pune pireul de ciuperci , peste care se pune pireul de cartofi cu spritul , acoperind toata suprafata muschiului.Punem tava in cuptor pentru 15 minute, pana pireul de cartofi se rumeneste bine.

5. Se scote muschiul din tava si se pune pe un platou.In jiul din tava , se pune pasta de rosii si se presara faina.Se toarna peste 2dl. apa si se continua fierberea 2 minute, se ia de pe foc, se strecoara si se condimenteaza dupa gust.
Se taie muschiul in bucati nu prea mari , se aseaza pe un platou, iar alaturi se serveste sosul , o garnitura de legume si un vin alb sec. Se orneaza cu patrunjel verde .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Spaghete bolognese- reteta video
Bucataras.RO

Spaghete bolognese- reteta video

Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.

Spaghete bolognese- reteta video
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume