1. Muschiul de vita se spala, se curata de pielite si se freaca cu piper si mustar. Se pune o folie de aluminiu intr-o forma de chec, se unge cu ulei (2-3 linguri)si se pune muschiul in forma si se tine la frigider 3-4 zile , chiar se poate congela.Apoi, se scoate muschiul din forma si din folie , se sareaza si se frige in ulei incins , pe toate partile, dupa care se pune intr-o tava , cu putin ulei, in cuptorul preincalzit, si se frige 15 minute , la 200*C.
2. Ciupercile se taie felii, ceapa se curata si se rade si se calesc impreuna in ulei pana cand sucul lasat de ciuperci se evapora. Se sareaza, pipereaza si se adauga ouale batute si amestecate cu pesmetul. Incorporam patrunjelul tocat marunt si , cand ouale s-au inchegat, luam de pe foc.
3. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se iau de pe foc, se scurg de apa, se sareaza, se prepara un pireu , in care se incorporeaza galbenusurile , untul si nucsoara.
4. Peste muschiul din tava se pune pireul de ciuperci , peste care se pune pireul de cartofi cu spritul , acoperind toata suprafata muschiului.Punem tava in cuptor pentru 15 minute, pana pireul de cartofi se rumeneste bine.
5. Se scote muschiul din tava si se pune pe un platou.In jiul din tava , se pune pasta de rosii si se presara faina.Se toarna peste 2dl. apa si se continua fierberea 2 minute, se ia de pe foc, se strecoara si se condimenteaza dupa gust.
Se taie muschiul in bucati nu prea mari , se aseaza pe un platou, iar alaturi se serveste sosul , o garnitura de legume si un vin alb sec. Se orneaza cu patrunjel verde .
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii