Muschi de vita a la Pompadur

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 700g muschi de vita,
  • mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru bait si fript;
  • Pentru pireul de ciuperci:
  • 600g ciuperci de balegar
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de ulei
  • sare,
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 oua
  • 1/2 manunchi de patrunjel;
  • Pentru pireul de cartofi:
  • 1kg cartofi,
  • sare
  • 3 galbenuse,
  • 30g unt,
  • nucsoara;

Mod de preparare

1. Muschiul de vita se spala, se curata de pielite si se freaca cu piper si mustar. Se pune o folie de aluminiu intr-o forma de chec, se unge cu ulei (2-3 linguri)si se pune muschiul in forma si se tine la frigider 3-4 zile , chiar se poate congela.Apoi, se scoate muschiul din forma si din folie , se sareaza si se frige in ulei incins , pe toate partile, dupa care se pune intr-o tava , cu putin ulei, in cuptorul preincalzit, si se frige 15 minute , la 200*C.

2. Ciupercile se taie felii, ceapa se curata si se rade si se calesc impreuna in ulei pana cand sucul lasat de ciuperci se evapora. Se sareaza, pipereaza si se adauga ouale batute si amestecate cu pesmetul. Incorporam patrunjelul tocat marunt si , cand ouale s-au inchegat, luam de pe foc.

3. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se iau de pe foc, se scurg de apa, se sareaza, se prepara un pireu , in care se incorporeaza galbenusurile , untul si nucsoara.

4. Peste muschiul din tava se pune pireul de ciuperci , peste care se pune pireul de cartofi cu spritul , acoperind toata suprafata muschiului.Punem tava in cuptor pentru 15 minute, pana pireul de cartofi se rumeneste bine.

5. Se scote muschiul din tava si se pune pe un platou.In jiul din tava , se pune pasta de rosii si se presara faina.Se toarna peste 2dl. apa si se continua fierberea 2 minute, se ia de pe foc, se strecoara si se condimenteaza dupa gust.
Se taie muschiul in bucati nu prea mari , se aseaza pe un platou, iar alaturi se serveste sosul , o garnitura de legume si un vin alb sec. Se orneaza cu patrunjel verde .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Muffins cu visine
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti