Musaca de Vinete si Carne de Vita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Musaca de Vinete si Carne de Vita

Ingrediente

  • -1 vanata mare
  • -1 dovlecel mare
  • -1-2 ardei iuti
  • -1 ardei capia
  • -3-4 rosii
  • -300 g carne tocata de vita
  • -condimente (busuioc, cimbru, piper alb, sare)
  • -ulei de porumb

Mod de preparare

Pentru aceasta musaca am folosit legumele vedeta ale sezonului: vinete, dovlecei, ardei capia si rosii in combinatie cu carne tocata de vita – cum am mai spus, carnea de vita e mai putin grasa decat cea de porc, iar eu o prefer in mancare fiindca nu-mi plac mancarurile grase.

Am inceput prin a unge cu putin ulei de porumb vasul de yena in care urma sa asamblez musacaua, apoi am taiat felii circulare si subtiri de vanata cu care am tapetat vasul. Am asezat feliile de vanata atat pe fundul vasului, cat si pe peretii acestuia. Peste feliile de vanata am imprastiat un praf de mirodenii, puneti ce doriti, eu am ales busuioc si cimbru, piper alb si sare.

Peste feliile de vanata am asezat un strat de carne tocata de vita. Peste carnea tocata am asezat un strat de ardei capia taiat cubulete amestecat cu un ardei iute taiat cubulete si un nou praf de condimente.

A urmat un strat de dovlecei taiati felii circulare care au fost acoperiti cu un strat de carne tocata si iarasi un praf de condimente. Aici am tocat cubulete feliile de vanata si de dovlecel care imi ramasesera si nu mai aveam unde sa le pun; le-am intins peste stratul al doilea de carne tocata.

Deasupra am asezat un strat de rosii taiate felii, stropite cu putin ulei si cu busuioc din plin. Peste fiecare strat presaram condimente dupa gust. Am dat la cuptor pentru aproximativ o ora si am scos tava atunci cand zeama pe care si-o lasasera legumele a scazut la jumatate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa cu branza si cirese
4
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Mancare de naut cu carnati
Bucataras.RO

Mancare de naut cu carnati

Nu am mai mancat din copilarie. Foarte buna.

Mancare de naut cu carnati
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala