Ceapa, ardeiul, si ciupercile se taie marunt si se pun la calit in uleiul incins, si se adauga 400 gr carne tocata sare si piper dupa gust. Se acopera cu apa si se fierbe la foc mic sub capac pana apa scade.
In acest timp se curata cartofii si se pun la fiert in apa usor sarata. Se prepara piureul in felul urmator. Cartofii fierti se zdrobesc se adauga la ei 100 gr cascaval ras, 2 oua batute cu un pic de sare si 2 linguri rama si se amnesteca bine (se pot pune la robot buc. e mult mai usor )
Se incalzeste cuptorul. Un vas se unge cu rama si se tapeteaza cu pesmet.
Jumate din pireu asezam in vasul uns ,punem deasupra umplutura de carne cu ciuperci, se acopera cu restul de pireu si se da la cuptor pentru 10 minute .
Pana sta la cuptor vasul , pregatim urmatorul amestec ce vom turna deasupra la musaca. Batem 1 ou cu 50 ml bulion,adaugam la el 50 gr cascaval ras si 2 linguri de smantana si un pic de sare.
Scoatem vasul din cuptor si turnam acest amestec de bulion,smantana , cascaval, ou peste musaca si introducem din nou in cuptor unde il vom lasa cca 20 minute la foc mic pana formeaza deasupra o crusta.
Se scoate din cuptor ,se presara cu cascaval ras . Se serveste cu smantana.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatO prajitura delicioasa,cand o fac uit masura:)))) cu cat mai multa zmeura cu atat e mai buna.
Desert prajitura cu zmeuraCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii