Musaca de Cartofi si Vinete cu Carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Musaca de Cartofi si Vinete cu Carne

Ingrediente

  • 10 cartofi mari
  • 1 vanata
  • 1kg carne tocata
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • pasta de tomate (2 linguri) sau rosii in bullion (1/2 cutie) 200 g smantana
  • 2 rosii
  • ulei
  • •cascaval ras

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim carnea.
Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade tot sucul. Adaugam pasta de tomate sau rosiile, verdeata si condimentele, dupa gust si mai lasam pe foc cateva minute, apoi dam la racit. Compozitia nu trebuie sa mai aiba lichid.
Intre timp, curatam cartofii, ii spalam si-i taiem rondele, apoi ii prajim. Ii scoatem pe servet absorbant.
Vanata se spala si se taie si ea rondele. Se prajesc feliile in ulei si se scot, asemenea cartofilor, pe servet absorbant.
Dupa ce s-a racit carnea, adaugam in compozitie doua oua batute si amestecam energic pentru a se omogeniza cum trebuie.
Incepem sa montam musacaua: intr-o tava unsa usor cu ulei, asezam primul strat de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, urmeaza un strat de vinete, cealalta jumatate din compozitia de carne si ultimul strat de cartofi.
Turnam deasupra cele doua oua batute cu smantana (optional, putem adauga si cascaval ras), ornam cu rondele de rosii si dam la cuptor, preincalzit, pana se rumeneste frumos.
Sa aveti pofta!
Este o mancare "grea", dar foarte gustoasa. Si pentru ca nu o prepar foarte des, o pregatesc "nesanatos", nedietetic ... :). Este o bomba calorica, intr-adevar, dar consumata ocazional si cu moderatie, inchidem ochii si o savuram. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia