Musaca ... adaptata

Complexitate
medie
Musaca ... adaptata

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (am folosit amestec vita+porc);
  • 1 kg cartofi potriviti ca marime;
  • 4 carnati cabanos;
  • 4 oua;
  • 4 rosii potrivite;
  • 1 leg ceapa verde(se pot folosi 2 cepe maricele uscate);
  • 1 leg marar proaspat;
  • 2 lingurite vegeta(delikat);
  • 1 pahar apa;
  • 1 ceasca (cafea) ulei;
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata cartofii,se spala si se taie felii rotunde pana intr-un cm. grosime.

Se dau cu putina sare si se lasa deoparte sa se inmuaie pana pregatim compozitia:

Uleiul se pune intr-o cratita pe foc si cand s-a incins,se adauga carnea tocata. Se lasa pana isi schimba culoarea si consistenta, amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca!!

Cand carnea s-a calit, se adauga vegeta (delikat) si piper. Se mai lasa un pic pe foc apoi se da deoparte.

Carnatii se taie feliute si se pun la calit. Cand s-au rumenit usor, se adauga ceapa verde tocata. Se lasa putin la inabusit.

Compozitia de carnati se toarna peste carnea calita + ouale + mararul tocat ( se pastreaza putin marar pt decor, la sfarsit).

Tava in care vom coace musacaua se unge cu putin ulei,se aseaza ordonat jumatate de cantitatea de cartofi(si pe margini).

Se pune amestecul de carne si se acopera cu restul de cartofi, asezati frumos, estetic. Se taie rosiile feliute si se aseaza estetic peste stratul de cartofi. Se poate folosi in loc de rosii,cascaval ras sau ou batut amestecat cu pasta de tomate. Se da la cuptorul incalzit in prealabilSe lasa pana se rumeneste frumos (timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia).

Cand e gata,se presara marar tocat.
Se poate servi cu smantana rece sau iaurt.Pofta buna!
Se numeste Musaca ..adaptata pt ca am facut-o cu ce s-a gasit prin casa :)..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti