Musaca ... adaptata

Complexitate
medie
Musaca ... adaptata

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (am folosit amestec vita+porc);
  • 1 kg cartofi potriviti ca marime;
  • 4 carnati cabanos;
  • 4 oua;
  • 4 rosii potrivite;
  • 1 leg ceapa verde(se pot folosi 2 cepe maricele uscate);
  • 1 leg marar proaspat;
  • 2 lingurite vegeta(delikat);
  • 1 pahar apa;
  • 1 ceasca (cafea) ulei;
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata cartofii,se spala si se taie felii rotunde pana intr-un cm. grosime.

Se dau cu putina sare si se lasa deoparte sa se inmuaie pana pregatim compozitia:

Uleiul se pune intr-o cratita pe foc si cand s-a incins,se adauga carnea tocata. Se lasa pana isi schimba culoarea si consistenta, amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca!!

Cand carnea s-a calit, se adauga vegeta (delikat) si piper. Se mai lasa un pic pe foc apoi se da deoparte.

Carnatii se taie feliute si se pun la calit. Cand s-au rumenit usor, se adauga ceapa verde tocata. Se lasa putin la inabusit.

Compozitia de carnati se toarna peste carnea calita + ouale + mararul tocat ( se pastreaza putin marar pt decor, la sfarsit).

Tava in care vom coace musacaua se unge cu putin ulei,se aseaza ordonat jumatate de cantitatea de cartofi(si pe margini).

Se pune amestecul de carne si se acopera cu restul de cartofi, asezati frumos, estetic. Se taie rosiile feliute si se aseaza estetic peste stratul de cartofi. Se poate folosi in loc de rosii,cascaval ras sau ou batut amestecat cu pasta de tomate. Se da la cuptorul incalzit in prealabilSe lasa pana se rumeneste frumos (timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia).

Cand e gata,se presara marar tocat.
Se poate servi cu smantana rece sau iaurt.Pofta buna!
Se numeste Musaca ..adaptata pt ca am facut-o cu ce s-a gasit prin casa :)..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie