Se curata cartofii,se spala si se taie felii rotunde pana intr-un cm. grosime.
Se dau cu putina sare si se lasa deoparte sa se inmuaie pana pregatim compozitia:
Uleiul se pune intr-o cratita pe foc si cand s-a incins,se adauga carnea tocata. Se lasa pana isi schimba culoarea si consistenta, amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca!!
Cand carnea s-a calit, se adauga vegeta (delikat) si piper. Se mai lasa un pic pe foc apoi se da deoparte.
Carnatii se taie feliute si se pun la calit. Cand s-au rumenit usor, se adauga ceapa verde tocata. Se lasa putin la inabusit.
Compozitia de carnati se toarna peste carnea calita + ouale + mararul tocat ( se pastreaza putin marar pt decor, la sfarsit).
Tava in care vom coace musacaua se unge cu putin ulei,se aseaza ordonat jumatate de cantitatea de cartofi(si pe margini).
Se pune amestecul de carne si se acopera cu restul de cartofi, asezati frumos, estetic. Se taie rosiile feliute si se aseaza estetic peste stratul de cartofi. Se poate folosi in loc de rosii,cascaval ras sau ou batut amestecat cu pasta de tomate. Se da la cuptorul incalzit in prealabilSe lasa pana se rumeneste frumos (timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia).
Cand e gata,se presara marar tocat.
Se poate servi cu smantana rece sau iaurt.Pofta buna!
Se numeste Musaca ..adaptata pt ca am facut-o cu ce s-a gasit prin casa :)..
In general foloseam struguri doar la tortul diplomat, dar de data aceasta am zis sa incerc si o altfel de prajitura. A iesit...
Prajitura cu struguriDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii