Musaca ... adaptata

Complexitate
medie
Musaca ... adaptata

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (am folosit amestec vita+porc);
  • 1 kg cartofi potriviti ca marime;
  • 4 carnati cabanos;
  • 4 oua;
  • 4 rosii potrivite;
  • 1 leg ceapa verde(se pot folosi 2 cepe maricele uscate);
  • 1 leg marar proaspat;
  • 2 lingurite vegeta(delikat);
  • 1 pahar apa;
  • 1 ceasca (cafea) ulei;
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata cartofii,se spala si se taie felii rotunde pana intr-un cm. grosime.

Se dau cu putina sare si se lasa deoparte sa se inmuaie pana pregatim compozitia:

Uleiul se pune intr-o cratita pe foc si cand s-a incins,se adauga carnea tocata. Se lasa pana isi schimba culoarea si consistenta, amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca!!

Cand carnea s-a calit, se adauga vegeta (delikat) si piper. Se mai lasa un pic pe foc apoi se da deoparte.

Carnatii se taie feliute si se pun la calit. Cand s-au rumenit usor, se adauga ceapa verde tocata. Se lasa putin la inabusit.

Compozitia de carnati se toarna peste carnea calita + ouale + mararul tocat ( se pastreaza putin marar pt decor, la sfarsit).

Tava in care vom coace musacaua se unge cu putin ulei,se aseaza ordonat jumatate de cantitatea de cartofi(si pe margini).

Se pune amestecul de carne si se acopera cu restul de cartofi, asezati frumos, estetic. Se taie rosiile feliute si se aseaza estetic peste stratul de cartofi. Se poate folosi in loc de rosii,cascaval ras sau ou batut amestecat cu pasta de tomate. Se da la cuptorul incalzit in prealabilSe lasa pana se rumeneste frumos (timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia).

Cand e gata,se presara marar tocat.
Se poate servi cu smantana rece sau iaurt.Pofta buna!
Se numeste Musaca ..adaptata pt ca am facut-o cu ce s-a gasit prin casa :)..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere