De regula, aceasta reteta se pregateste cu tochitura ramasa, pentru ca se mai intampla cateodata sa ramana, sau se pregateste pe moment.
In vasul cu fund dublu, se pune grasimea, carnea spalata si taiata cubulete mai mici, se lasa pe foc amestecand, iar dupa ce s-a rumenit, se adauga vinul, aceeasi cantitate de apa, iar dupa ce a scazut si carnea este fiarta, se adauga carnatii taiati bucatele mici, usturoiul pisat, sare, piper daca e nevoie,se lasa pe foc amestecand iar dupa ce totul este rumenit, se opreste focul.
In forme mici termorezistente se pune pana la treisferturi aceasta tochitura,se acopera cu mamaliga pregatita in prealabil putin mai moale,in mijloc se face un locas in care se sparge un ou,se acopera cu branza de care are fiecare apoi la cuptor va sta 30min
Se scot formele si se servesc imediat direct din ele, cu acritura de sezon.
Pofta buna!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii