Se framanta foarte bine aluatul cu toate ingredientele, apoi se intinde o foaie cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina.
Eu aluatul l-am imparti in doua: o parte am facut ruladele si cu cealalta am facut pastele ,un fel de -Gnocchi-
Se taie foaia in patrate, iar pe fiecare patrat se pune umplutura,apoi se ruleaza. Se pot unge cu ou si presara cu mac sau susan(eu asa am facut).
Se aseaza ruladele intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor, la foc potrivit 30-35min.
Noi le-am servit cu ardei copti si sos de hrean(samantana+iaurt+hrean).
Se pot servi ca fel principal, cu diferite garnituri si asezonate cu sosuri , sau pot fi taiate rondele puse pe o scobitoare cu o mslina si o bucatica de ardei gras.
Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamomReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii