Mincare de Fasole Verde cu Carne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mincare de Fasole Verde cu Carne

Ingrediente

  • - 1 kg carne de vaca (taiata in bucati mai mici)
  • - 1 ceapa
  • - 1 cutie fasole verde
  • - 1 cutie rosii (deja taiate)
  • - 4 catei de usturoi
  • - patrunjel verde (eu am folosit de la congelator)
  • - 1 lingurita vegeta
  • - sare, piper
  • - 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa se taie in jumatate, dupa care fiecare jumatate se taie pe lung si se taie solzisori (pestisori).

Carnea se tamponeaza bine cu un servet de hirtie ca sa nu fie umeda. Se pune uleiul in cratita si se adauga ceapa, se amesteca 1 minut dupa care se pune si carnea. Se presara putina sare, piper, vegeta, se pune capacul si se lasa la foc mic circa 20 de minute. Daca intre timp se evapora din apa lasata de carne, se mai adauga cite 1/2 de pahar de apa calduta.

Dupa aceea punem si usturoiul, sosul de rosii si lasam alte 5-10 minute la foc mic, cu capacul usor dat de-o parte. Intre timp fasolea o scurgem bine de apa din cutie. Incalzim cuptorul la 400*f (200*c).

Cind cuptorul este gata incalzit, punem si fasolea in cratita, amestecam usor, gustam si daca este nevoie mai adaugam sare sau piper, punem patrunjelul verde (sau uscat) si bagam cratita la cuptor pina scade. Eu am tinut-o exact 20 de minute! Mie imi place sa fie mai cremoasa.

Se poate folosi si marar verde (sau uscat), iar usturoiul il puteti da pe razatoare si adauga in mincare inainte de a baga cratita in cuptor. Eu cei 4 catei de usturoi i-am pus doar ca sa dea aroma si i-am aruncat la sfirsit.

Pofta Buna!


Se poate servi mincarea cu paine prajita sau putina mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa