Vinetele se spala si se sterg. Dupa care se taie pe lungime, in fasii subtiri. Apoi, se pune o tigaie pe foc, iar cu o pensula se unge cu ulei de cate ori se vor pune, vinete, la prajit. Se pun fasii de vinete la prajit, pe rand. Dupa ce sunt prajite pe o parte, se intorc pe cealalta parte.
Prajite, fasiile de vinete, se pun intr-un bol si se sareaza. Se prajesc toate fasiile de vinete. Dupa care se lasa deoparte. Apoi se pregateste sosul. Asadar, se curata, se spala si se taie ustroiul si ceapa. Se pune o tigaie cu ulei de masline, iar cand e incins, se pune usturoiul taiat.
Peste se pune ceapa taiata, care se lasa cateva momente sa se prajeasca, impreuna, dupa care se pun ardeii taiati. Dupa se pune carnea macinata. Se lasa cateva momente, toate, la prajit, dupa care se pune sosul tomat. Peste se pune apa.
Se sezoneaza cu sare, piper, zahar si foile de dafin. Se lasa la fiert, pana scade de trei degete. Sosul, trebuie sa fie gros. Dupa ce sosul a fiert suficient, se poate pregati sosul alb. Asadar, intr-o oala se pune unt.
Cand untul e topit, se pune faina. Faina se stinge cu laptele si se amesteca continuu. Dupa ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc. Se sareaza si se pune nucsoara, dupa care se amesteca.
In acest moment se poate incepe asamblarea. Prin urmare se incepe cu un strat de vinete. Peste vinete se pune din sosul cu carne. Peste sos se pune din sosul alb. Iar peste sosul alb, se pune formaggio/ branza rasa.
Dupa, iarasi se incepe cu un strat de vinete, iar peste vinete se pune sos cu carne, dupa sos alb, formaggio si tot asa, pana se consuma toate ingredientele. Ultimul strat a fost de formaggio/branza rasa, iar peste am pus feliile de cascaval.
Tava se da la cuptor, pana, cascavalul de deasupra prinde o culoare cafenie.
Se lasa la racit. Rece se poate servi.
Pofta buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii