Mille-feuille de vinete cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mille-feuille de vinete cu carne

Ingrediente

  • -5 vinete
  • -1 ceapa
  • -3 catei de usturoi
  • -400ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -250 carne macinata
  • -200g felii de cascaval
  • -formaggio/ branza rasa
  • -200ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -unt
  • -1 bucatica ardei rosu
  • -1 bucatica ardei verde
  • -1 bucatica ardei galben
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -nucsoara
  • -ulei de masline
  • -ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Vinetele se spala si se sterg. Dupa care se taie pe lungime, in fasii subtiri. Apoi, se pune o tigaie pe foc, iar cu o pensula se unge cu ulei de cate ori se vor pune, vinete, la prajit. Se pun fasii de vinete la prajit, pe rand. Dupa ce sunt prajite pe o parte, se intorc pe cealalta parte.

Prajite, fasiile de vinete, se pun intr-un bol si se sareaza. Se prajesc toate fasiile de vinete. Dupa care se lasa deoparte. Apoi se pregateste sosul. Asadar, se curata, se spala si se taie ustroiul si ceapa. Se pune o tigaie cu ulei de masline, iar cand e incins, se pune usturoiul taiat.

Peste se pune ceapa taiata, care se lasa cateva momente sa se prajeasca, impreuna, dupa care se pun ardeii taiati. Dupa se pune carnea macinata. Se lasa cateva momente, toate, la prajit, dupa care se pune sosul tomat. Peste se pune apa.

Se sezoneaza cu sare, piper, zahar si foile de dafin. Se lasa la fiert, pana scade de trei degete. Sosul, trebuie sa fie gros. Dupa ce sosul a fiert suficient, se poate pregati sosul alb. Asadar, intr-o oala se pune unt.

Cand untul e topit, se pune faina. Faina se stinge cu laptele si se amesteca continuu. Dupa ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc. Se sareaza si se pune nucsoara, dupa care se amesteca.

In acest moment se poate incepe asamblarea. Prin urmare se incepe cu un strat de vinete. Peste vinete se pune din sosul cu carne. Peste sos se pune din sosul alb. Iar peste sosul alb, se pune formaggio/ branza rasa.

Dupa, iarasi se incepe cu un strat de vinete, iar peste vinete se pune sos cu carne, dupa sos alb, formaggio si tot asa, pana se consuma toate ingredientele. Ultimul strat a fost de formaggio/branza rasa, iar peste am pus feliile de cascaval.

Tava se da la cuptor, pana, cascavalul de deasupra prinde o culoare cafenie.
Se lasa la racit. Rece se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici