Mielul Meu Umplut

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Mielul Meu Umplut

Ingrediente

  • Ingrediente pentru un jumatate de miel:
  • - jumate din maruntaiele de miel: inima
  • ficat…;
  • - 500 gr ficat de pui;
  • - 1,5 legatura de ceapa verde;
  • - 2 legaturi de patrunjel;
  • - una jumatate de paine;
  • - 21 de oua;
  • - 2 pumni de faina;
  • - condimente: sare,delikat,piper;
  • - una legatura de usturoi verde;
  • - una ceapa galbena;
  • - 4-5 felii de slanina;
  • - vin rosu;
  • - ulei

Mod de preparare

Eu cu o seara inainte pregatesc dupa cum urmeaza: punem intr-o cratita maruntaiele de miel la fiert, intr-o alta cratita calim ceapa galbena iar apoi punem ficatul de pui la fiert, fierbem 12 oua (intotdeauna folosesc oua de casa pentru ca dau un gust mult mai bun iar umplutura iese mai galbena) si punem la uscat jumatatea de paine.

Apoi in ziua urmatoare se desface pielita de pe coasta jumatatii de miel, se coase in locurile in care este eventual sparta si se sareaza putin.

Intr-un lighean punem - ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul, cele 8 oua fierte – taiate mititel (am o precizare – taiem marunt doar albusul si galbenusul il punem intreg pentru ca atunci cand vom amesteca oricum se va faramita dar vor ramane bucati galbene mai mari de galbenus si arata mult mai bine), tocam maruntaiele de miel si ficatul de pui prin masina de tocat (sau se poate si taia din cutit), 8 oua crude, cei 2 pumni de faina, feliile de paine uscate - pe care in prealabil le inmuiem in apa, le stroarcem bine iar apoi le faramitam in compozitie. Le amestecam pe toate, saram si piperam dupa gust si incepem sa umplem mielul.

Dupa ce este gata umplut, il punem in tava, il ingem cu ulei si cu un ou batut, pe deasupra mielului punem bucati de slanina - pentru ca acestea lasa grasime si nu este asa de mare riscul sa crape iar in acelasi timp da si un gust bun.

Punem apa in tava si il bagam la cuptor la foc mediu, dupa ce incepe sa se rumeneasca foarte, foarte putin incepem sa-l tot udam cu apa din tava, la un moment dat cand este mai bine rumenit se intoarce tava in cuptor iar spre final se arunca un pahar de vin rosu si se mai lasa putin.
Se lasa sa se raceasca in cuptor, se pune in cosarca si se duce alaturi de alte bunutati la sfintit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
2
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Friptura de vita
Bucataras.RO

Friptura de vita

Atat de simplu de preparat, dar atat de gustos!  

Friptura de vita
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!