Medalioane cu sos de smantana si piure de broccoli

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • un muschi de porc de 500-550g
  • 2 linguri boia dulce de ardei
  • 4 linguri ulei
  • 2 dl smantana sau frisca de gatit
  • 1 cubulet de supa Knorr
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingura ketch-up;
  • Pentru pireul de broccoli cu migdale:
  • 400 g broccoli
  • 3 dl lapte
  • 4 portii de fulgi de cartofi pentru pireu de la Knorr
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 2 linguri margarina
  • 50 g migdale feliate;

Mod de preparare

1. Muschiul de porc se taie in 8 bucati, care se condimenteaza cu sare, piper si boia.
2. Se incinge uleiul si se frig medalioanele de porc ,pe ambele parti. Se acopera tigaia si se continua frigerea inca 5-10 minute. Se scot apoi medalioanele si se pastreaz la cald.

In uleiul ramas se pune smantana sau frisca de gatit, cubuletul Knorr sfaramatsi lasam sa dea in clocot. Amidonul alimentar se amesteca cu putina apa si cu ketch-upul si se adauga in compozitie.

3. Se desfac buchetelele de broccoli , se apala , se fierb in apa sarata 8 minute , se scot si se pun in blender .Se obtine un pireu, pe care il pastram la cald.
4. Se iau 4 dl. din apa in care a fiert broccoli, se pun la fiert ,apoi se iau de pe foc.Incorporam in aceasta apa laptele si fulgii de cartofi, amestecand mereu.Se adauga nucsoara si margarina si , in final pireul de broccoli.
5. Migdalele feliate se rumenesc intr-o tigaie de Teflon, fara grasime ,si se amesteca cu pireul de broccoli.
Pe un platou , se aranjeaza medalioanele de porc,se acopera de jumatate cu sosul de smantana, iar alaturi aranjam pireul de broccoli, ornat cu buchetele de broccoli , fierte.

Servim preparatul cu un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
2
Paste

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
5
Dulciuri

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
Parteneri
Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)
Bucataras.RO

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Inspiratie: http://retetepapabun.ro/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli/...

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri