Mancarica de Ardei Copti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de Ardei Copti

Ingrediente

  • piept de pui
  • ardei gras
  • ardei capia rosu
  • ceapa rosie
  • rosii
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ghimbir ras

Mod de preparare

Taiati pieptul de pui cubulete, presarati-l cu sare si piper si lasati-l la rece pana pregatiti legumele.

Coaceti ardeii pe foc iute. Presarati-i cu sare grunjoasa, acoperiti vasul si lasati sa se raceasca. Curatati ardeii de coji si seminte, apoi taiati-i fasii.

Puneti carnea pe foc cu o lingura de ulei si gatiti pana isi schimba culoarea.

Adaugati ceapa taiata pestisori si continuati sa gatiti pana ceapa devine aurie.

Adaugati rosiile taiate si fierbeti pana acestea formeaza un sos.

Puneti ardeii si sucul pe care si l-au lasat.

Potriviti de sare, piper si daca va place, puneti si ghimbir ras.

Lasati pe foc mic pana scade putin sosul format de legume.
Se poate face cu orice fel de carne va place, sau de ce nu, fara carne!

Eu folosesc mai multi ardei de culoare rosie. Este mai buna daca folositi mai multe feluri de ardei : gras, capia, gogosar.

Cand taiati ardeii aveti grija sa-i gustati din cand in cand. Eu am avut surpriza sa fie mai multi ardei usturati. Am folosit acea mancare drept garnitura la tacana de cartofi si de-atunci am grija sa gust mereu ardeii. :)

O fac si peste iarna, cu ardei copti congelati.

Se poate manca rece sau calda, presarata cu patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia