Mancare de piept de pui cu legume la wok

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
medie
Mancare de piept de pui cu legume la wok

Ingrediente

  • 500 de grame piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1/2 vanata
  • 1 ceapă roșie
  • 7 căței de usturoi
  • 4 ciuperci mari champignon
  • o rădăcină mică de ghimbir
  • un pliculet de pasta de lemongrass
  • dulceață de ardei iute
  • Sare, piper
  • Sos de soia
  • Sos de pește
  • Ulei de susan
  • Ulei neutru
  • Apă
  • 2 lingurițe de amidon
  • 1 ardei capia verde
  • 1 gogosar
  • 1 cartof dulce
  • Semințe de susan alb și negru

Mod de preparare

Îmi plac preparatele la wok pentru că se fac rapid, iar legumele își păstrează vitaminele esentiale, rămânând puțin " al dente".
E o rețetă improvizație proprie, așa că sper să nu fiu " criticată " de experții în astfel de preparate. Eu una nu respect tehnici în bucătărie, mă ghidez după propriile instincte, plus că, de obicei, o mâncare prea tehnică, nu are gust!
Am început prin a felia pieptul de pui julien, la fel ardeiul , gogosarul , ciupercile și ceapa.
Am ras ghimbirul și am feliat usturoiul.
Dovlecelul l-am " spiralat" cu un aparat special, se poate tăia și bastonase subțiri, cum am procedat cu vanata.
Cartoful l-am transformat în chips-uri subțiri.
Am încins bine wok-ul la foc iute, am pus puțin ulei neutru, apoi am prajit rapid ceapa, usturoiul și ghimbirul cam 4 minute, am adăugat puiul, l-am prăjit și pe el, adăugând puțină apă, sos de soia, sos de pește, pastă de lemongrass, cca. 10 minute. L-am luat apoi deoparte , în alt recipient.
Se încinge din nou puțin ulei în wok, completand dacă e cazul, calim ardeii și ciupercile vreo 5 minute, repetăm operatiunea cu dovleceii, până se înmoaie și rămân puțin" al dente", stropindu-i cu puțin sos de soia . Punem legumele separat în recipiente. Continuăm cu vanata, la fel , 5 minute, apoi cu cartoful dulce, idem.
Toate legumele deja calite, le amestecăm cu puiul, asezonam, adăugăm după gust sos de pește, sos de soia, puțin ulei de susan, dulceață de ardei iute.
Le punem din nou în wok, la foc iute, le dăm două-trei clocote, adăugăm amidonul diluat în puțină apă, mai fierbem puțin compoziția și apoi o presaram cu puțin susan alb și negru.
Timpii de preparare diferă în funcție de intensitatea focului și de wok-ul folosit, așa că pot varia!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Ceafa de porc la cuptor
5
Parteneri
Costițe picante de porc la cuptor
Bucataras.RO

Costițe picante de porc la cuptor

Aceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul...

Costițe picante de porc la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala