Îmi plac preparatele la wok pentru că se fac rapid, iar legumele își păstrează vitaminele esentiale, rămânând puțin " al dente".
E o rețetă improvizație proprie, așa că sper să nu fiu " criticată " de experții în astfel de preparate. Eu una nu respect tehnici în bucătărie, mă ghidez după propriile instincte, plus că, de obicei, o mâncare prea tehnică, nu are gust!
Am început prin a felia pieptul de pui julien, la fel ardeiul , gogosarul , ciupercile și ceapa.
Am ras ghimbirul și am feliat usturoiul.
Dovlecelul l-am " spiralat" cu un aparat special, se poate tăia și bastonase subțiri, cum am procedat cu vanata.
Cartoful l-am transformat în chips-uri subțiri.
Am încins bine wok-ul la foc iute, am pus puțin ulei neutru, apoi am prajit rapid ceapa, usturoiul și ghimbirul cam 4 minute, am adăugat puiul, l-am prăjit și pe el, adăugând puțină apă, sos de soia, sos de pește, pastă de lemongrass, cca. 10 minute. L-am luat apoi deoparte , în alt recipient.
Se încinge din nou puțin ulei în wok, completand dacă e cazul, calim ardeii și ciupercile vreo 5 minute, repetăm operatiunea cu dovleceii, până se înmoaie și rămân puțin" al dente", stropindu-i cu puțin sos de soia . Punem legumele separat în recipiente. Continuăm cu vanata, la fel , 5 minute, apoi cu cartoful dulce, idem.
Toate legumele deja calite, le amestecăm cu puiul, asezonam, adăugăm după gust sos de pește, sos de soia, puțin ulei de susan, dulceață de ardei iute.
Le punem din nou în wok, la foc iute, le dăm două-trei clocote, adăugăm amidonul diluat în puțină apă, mai fierbem puțin compoziția și apoi o presaram cu puțin susan alb și negru.
Timpii de preparare diferă în funcție de intensitatea focului și de wok-ul folosit, așa că pot varia!
Poftă bună!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii