Îmi plac preparatele la wok pentru că se fac rapid, iar legumele își păstrează vitaminele esentiale, rămânând puțin " al dente".
E o rețetă improvizație proprie, așa că sper să nu fiu " criticată " de experții în astfel de preparate. Eu una nu respect tehnici în bucătărie, mă ghidez după propriile instincte, plus că, de obicei, o mâncare prea tehnică, nu are gust!
Am început prin a felia pieptul de pui julien, la fel ardeiul , gogosarul , ciupercile și ceapa.
Am ras ghimbirul și am feliat usturoiul.
Dovlecelul l-am " spiralat" cu un aparat special, se poate tăia și bastonase subțiri, cum am procedat cu vanata.
Cartoful l-am transformat în chips-uri subțiri.
Am încins bine wok-ul la foc iute, am pus puțin ulei neutru, apoi am prajit rapid ceapa, usturoiul și ghimbirul cam 4 minute, am adăugat puiul, l-am prăjit și pe el, adăugând puțină apă, sos de soia, sos de pește, pastă de lemongrass, cca. 10 minute. L-am luat apoi deoparte , în alt recipient.
Se încinge din nou puțin ulei în wok, completand dacă e cazul, calim ardeii și ciupercile vreo 5 minute, repetăm operatiunea cu dovleceii, până se înmoaie și rămân puțin" al dente", stropindu-i cu puțin sos de soia . Punem legumele separat în recipiente. Continuăm cu vanata, la fel , 5 minute, apoi cu cartoful dulce, idem.
Toate legumele deja calite, le amestecăm cu puiul, asezonam, adăugăm după gust sos de pește, sos de soia, puțin ulei de susan, dulceață de ardei iute.
Le punem din nou în wok, la foc iute, le dăm două-trei clocote, adăugăm amidonul diluat în puțină apă, mai fierbem puțin compoziția și apoi o presaram cu puțin susan alb și negru.
Timpii de preparare diferă în funcție de intensitatea focului și de wok-ul folosit, așa că pot varia!
Poftă bună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii