Fasolea se lasa in apa de pe o zi pe alta, schimbandui-se apa din cand in cand.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, Dupa care se adauga putina apa si boabele de fasole (fara apa in care au stat). Se adauga iarasi apa cat sa depaseasca fasolea cu aproximativ 10 cm. Cand a dat prima data in clocot, adaugam o lingurita de inox in oala pentru a fierbe mai repede.
Se pune capacul si se lasa sa fiarba asa la foc mic. Daca apa a scazut si fasolea nu s-a fiert, se mai adauga apa fiarta pana ce aceasta fierbe. Atentie: Se adauga apa fiarta nu rece!!!
In timp ce fasolea fierbe se prepara pasta de usturoi.
Usturoiul se curata si se zdrobeste in presa de usturoi. Se pune sare si se freaca bine, duca care se pune uleiul firicel subtire, pana ce devine de consistenta unei maioneze.
Aceasta se pune la frigider pana cand o folosim, pentru a evita taierea acesteia.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta, adaugam ardeiul taiat felii subtirele si carnea taiata cubulete de aproximativ 2-3 cm. Se lasa la fiert pana ce carnea se fierbe, dupa care adaugam piperul, oregano, usturoiul si sarea dupa gust. Se mai lasa sa fiarba putin, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam patrunjelul si oprim focul.
Se pune mancarea de fasole in farfurii si se rade imediat cascaval pe deasupra.
Pasta de usturoi se pune pe feliute de paine prajita si se servescte langa mancarea de fasole.
Se serveste cu paine prajita unsa cu pasta de usturoi.
Aceasta pasta servita pe paine prajita, se poate inlocuii cu crutoane cu usturoi.
Pofta buna!!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii