Mancare de Fasole cu Piept de Pui (reteta Californiana)

Complexitate
redusa
Mancare de Fasole cu Piept de Pui (reteta Californiana)

Ingrediente

  • 700 gr fasole alba boabe
  • 1 kg piept de pui
  • 300 gr ardei gras rosu si portocaliu (se poate pune si galben)
  • o ceapa potrivita
  • o capatana de usturoi
  • aproximativ 400 gr cascaval (pentru a se rade la final pe deasupra)
  • 70 ml ulei
  • o lingurita oregano
  • vegeta, piper si sare se pun dupa gust
  • frunze de patrunjel se pun dupa gust
  • Pasta de usturoi:
  • 2 capatani usturoi (usturoiul se pune dupa gust, eu am pus doua capatani mai mici)
  • sare dupa gust
  • se pune ulei pana devine o pasta omogena ca maioneza

Mod de preparare

Fasolea se lasa in apa de pe o zi pe alta, schimbandui-se apa din cand in cand.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, Dupa care se adauga putina apa si boabele de fasole (fara apa in care au stat). Se adauga iarasi apa cat sa depaseasca fasolea cu aproximativ 10 cm. Cand a dat prima data in clocot, adaugam o lingurita de inox in oala pentru a fierbe mai repede.

Se pune capacul si se lasa sa fiarba asa la foc mic. Daca apa a scazut si fasolea nu s-a fiert, se mai adauga apa fiarta pana ce aceasta fierbe. Atentie: Se adauga apa fiarta nu rece!!!
In timp ce fasolea fierbe se prepara pasta de usturoi.

Usturoiul se curata si se zdrobeste in presa de usturoi. Se pune sare si se freaca bine, duca care se pune uleiul firicel subtire, pana ce devine de consistenta unei maioneze.
Aceasta se pune la frigider pana cand o folosim, pentru a evita taierea acesteia.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta, adaugam ardeiul taiat felii subtirele si carnea taiata cubulete de aproximativ 2-3 cm. Se lasa la fiert pana ce carnea se fierbe, dupa care adaugam piperul, oregano, usturoiul si sarea dupa gust. Se mai lasa sa fiarba putin, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam patrunjelul si oprim focul.

Se pune mancarea de fasole in farfurii si se rade imediat cascaval pe deasupra.
Pasta de usturoi se pune pe feliute de paine prajita si se servescte langa mancarea de fasole.
Se serveste cu paine prajita unsa cu pasta de usturoi.
Aceasta pasta servita pe paine prajita, se poate inlocuii cu crutoane cu usturoi.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie