Pune ardeiul capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-I cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana incepe sa se umfle coaja. Intoarce-i din cand in cand.
Intre timp toaca marunt ceapa si usturoiul. Curata cartofii taie-i in patru pe lungime.
Cand sunt gata ardeii, pune-i intr-un bol si acopera-i cu folie alimentara. Lasa-I 15 minute si apoi se vor curata foarte usot. Taie-I cubulete.
Pune putin ulei intr-o tigaie si cand s-a incins adauga carnea de pui si rumeneste-o usor pe toate partile. Pune-o intai cu partea cu pielita Adauga sare si piper si boia de ardei dulce. Adauga apoi ceapa si usturoiul si lasa-le sa se inmoaie putin, apoi muta totul in vasul pentru cuptor. pune si ardeiul copt taiat cubulete.
Pune apoi morcovii si cartofii, condimenteza din nou cu sare si piper, adauga crengutele de cimbru si foile de dafin si o cana cu apa calda. Pune capacul si lasa sa fiarba inabusit, in cuptor, cam 40 de minute.
Cand mancarea este aproape gata, nu mai trebuie decat sa adaugi sucul de rosii si sa mai lasi inca 10 minute la cuptor.
La final presara verdeata tocata deasupra si e gata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii