Lumberjack Breakfast

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lumberjack Breakfast

Ingrediente

  • Pentru cartofii wedges:
  • - 9 cartofi de marime medie - mica
  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 1/2 lingurita cu sare de mare fin macinata
  • - 1/4 lingurita cu piper (eu am folosit amestec de piper alb, verde, negru)
  • Pentru clatitele cu sirop de artar (pentru 5-6 clatite):
  • - 140 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 5 g praf de copt
  • - 1,5 g bicarbonat
  • - 1,5 g sare de mare fin macinata
  • - 15 g zahar tos
  • - 245 g lapte batut
  • - 1 ou
  • - 42,5 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele si suplimentar unt pentru pregatirea termica a clatitelor
  • - sirop de artar
  • Pentru bacon:
  • - 3-4 felii de bacon (canadian bacon)
  • - 10 ml otet din cidru
  • - 15 ml sirop de artar
  • - zahar brun (cat cuprindeti intre doua degete sau dupa preferinta)
  • Pentru ouale papara:
  • - 6 oua
  • - 2 linguri cu smantana
  • - 50 g unt
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde si negru

Mod de preparare

Pentru cartofii wedges:
- Cartofii se curata, se spala si se taie apoi in doua jumatati. Fiecare jumatate de cartof obtinuta se taie la randul ei in doua jumatati, obtinand astfel sferturi de cartofi.
- Se incalzeste cuptorul la 190 grade c.

- Cartofii astfel taiati se sterg cu un prosop de bucatarie absorbant.
- Cartofii astfel pregatiti se pun intr-un bol. Se pulverizeaza deasupra cartofilor ulei de masline (sau se distribuie uleiul cu mana pe suprafata cartofilor).

- Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru si se amesteca astfel incat condimentele sa se distribuie pe suprafata cartofilor.
- Cartofii astfel pregatiti se aseaza in tava (ideal este sa folositi o tava antiaderenta cu baza in zig-zag, perforata (pentru a se scurge excesul de ulei).

- Cartofii se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35 de minute (in acest timp, intoarceti cartofii daca este necesar).
- In cele 35 de minute in care se coc cartofii, se pregatesc clatitele, ouale si sunca.

Pentru clatitele cu sirop de artar:
- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul.
- Oul se bate separat cu telul intr-un bol mic.
- Se adauga laptele batut si untul.

- Se amesteca oul, laptele batut si untul pana la obtinerea unui amestec omogen (daca va este mai comod puteti folosi pentru acest timp de lucru, mixerul electric).

- Se adauga amestecului obtinut, treptat, amestecul de faina, praf de copt, bicarbonat, sare si zahar pregatit anterior. Se mixeaza compozitia la viteza mica pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se topeste putin unt intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu (excesul se indeparteaza cu un servetel absorbant pentru bucatarie).

- Se adauga o parte din compozitie (aproximativ 80 ml) in tigaia incinsa. Se modeleaza (se intinde) compozitia din tigaie cu dosul unei linguri astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Cand au aparut bule pe suprafata alatului care se coace, clatita trebuie intoarsa cu ajutorul unei spatule termorezistente.

- Clatitele coapte se aseaza pe o farfurie mare, unele peste altele (cu servetele umede si bine stoarse intre ele), acoperite apoi cu o alta farfurie (in acest fel clatitele se pastreaza calde si proaspete).
- Inainte de servire se adauga sirop de artar pe suprafata clatitelor.

Pentru bacon:
- Se taie feliile de bacon subtiri aproximativ 5 mm - 1cm (in functie de preferinta) - eu am taiat feliile de bacon mai subtiri.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade c.

- Optional se poate realiza un amestec realizat din otet din cidru, sirop de artar, zahar brun. Pe suprafata feliilor de bacon se pune (dupa preferinta) amestecul obtinut.

- Se aseaza feliile de bacon pregatite intr-o tava antiaderenta (este preferabil sa folositi o tava in care excesul de lichid se acumuleaza la una dintre extremitatile acesteia - in acest mod grasimea eliberata se va scurge si se va indeparta de feliile de bacon din tava).

- Feliile de bacon se coc in cuptor timp de aproximativ 12 - 15 minute sau pana se rumenesc dupa preferinta.

Pentru ouale papara:
- Ouale se bat intr-un bol cu telul. Se adauga smantana si se amesteca ingredientele in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se prajesc ouale in untul topit, amestecand din cand in cand cu o spatula.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinta.
Povestea vremii spune ca `Lumberjack Breakfast` este un mic dejun care a fost servit pentru prima data in anul 1870, la un hotel din Vancouver. La vremea respectiva s-a dorit a fi un mic dejun consistent, potrivit pentru cei care desfasoara pe parcursul zilei o munca fizica grea.

Este o imbinare intre cartofi wedges, bacon, oua si celebrele clatite canadiene cu sirop de artar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa