* Reteta de lipii
Taiati puiul fasii de aproximativ 3-4 cm. Intr-un bol amestecati restul de ingrediente pentru marinat. Adaugati bucatile de pui, amestecati bine, acoperiti cu o folie de plastic si tineti in frigider la marinat 1 ora. Scoateti de la rece si mai lasati pe masa pana cand restul de ingrediente sunt gata.
Caliti ceapa la foc mic in unt 10 minute apoi adaugati bucatile de ardei si mai caliti 10 minute. Intre timp faceti sosul. Intr-un blender pulsati toate ingredientele (pentru dressing) si gustati daca mai trebuie asezonat. Asezati bucatile de pui intr-o tava cu folie de aluminiu.
Coaceti la 190°c (gaz 5) timp de 10 minute. Scoateti si intoarceti bucatile pe cealalta parte. Mai coaceti inca 8-9 minute (depinde de cuptor dar nu lasati carnea sa se usuce). Puiul se poate si praji in tigaie cu putin ulei de masline.
Aranjati pe fiecare lipie putina ceapa si ardei, morcov, salata, cu o lingurita puneti dressing deasupra dupa plac, si bucati de pui. Rulati aceasta aducand doar o margine inauntru (asemanator pregatirii sarmalelor) si lasati deoparte. Procedati la fel cu restul de lipii.
Serviti simplu sau cu extra salata.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofuAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii