Lipii cu Pui Tandoori si Legume

Complexitate
redusa
Lipii cu Pui Tandoori si Legume

Ingrediente

  • 4 portii Pentru marinat:
  • 600 g piept de pui sau pulpe superioare dezosate
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1/2 lingurita coriandru praf
  • un praf de chimen
  • 1 lingura cu varf de pasta tandoori
  • 1 lingurita ghimbir razalit
  • piper proaspat macinat
  • Pentru umplutura:
  • 8 lipii (preferabil de casa sau 4 daca acestea au diametrul intre 35-40 cm)
  • 30 g unt
  • 4 cepe taiate pestisori
  • 1 morcov taiat bastonase subtiri
  • 1 ardei gras taiat pestisori
  • 1/2 salata iceberg taiata fin
  • Pentru dressing:
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura iaurt
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingura patrunjel
  • 1/2 ceapa verde
  • 1/4 lingurita miere
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • un praf de cayenne (optional)

Mod de preparare

* Reteta de lipii

Taiati puiul fasii de aproximativ 3-4 cm. Intr-un bol amestecati restul de ingrediente pentru marinat. Adaugati bucatile de pui, amestecati bine, acoperiti cu o folie de plastic si tineti in frigider la marinat 1 ora. Scoateti de la rece si mai lasati pe masa pana cand restul de ingrediente sunt gata.

Caliti ceapa la foc mic in unt 10 minute apoi adaugati bucatile de ardei si mai caliti 10 minute. Intre timp faceti sosul. Intr-un blender pulsati toate ingredientele (pentru dressing) si gustati daca mai trebuie asezonat. Asezati bucatile de pui intr-o tava cu folie de aluminiu.

Coaceti la 190°c (gaz 5) timp de 10 minute. Scoateti si intoarceti bucatile pe cealalta parte. Mai coaceti inca 8-9 minute (depinde de cuptor dar nu lasati carnea sa se usuce). Puiul se poate si praji in tigaie cu putin ulei de masline.

Aranjati pe fiecare lipie putina ceapa si ardei, morcov, salata, cu o lingurita puneti dressing deasupra dupa plac, si bucati de pui. Rulati aceasta aducand doar o margine inauntru (asemanator pregatirii sarmalelor) si lasati deoparte. Procedati la fel cu restul de lipii.

Serviti simplu sau cu extra salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa