Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui fara os si pielita
  • 2 linguri de sos de soia (calitate buna)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 oua (depinde de marimea lor)
  • 4 lingurite de amidon alimentar
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • piper alb dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • 25 ml miere
  • 250 ml supa de pui
  • 1 1/2 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri suc de lamaie (eu am pus cam 4 linguri)
  • 3/4 - 1 lingurita de sare
  • 3 felii lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sofran (optional)

Mod de preparare

O mancare foarte cunoscuta, o mancare care are foarte multe variante. Eu pregatesc varianta asta de cativa ani buni deja si sincer, nu ne plictisim de ea.

Se serveste in combinatie cu orez fiert si broccoli fiert la aburi

Se spala, se curata de oase si se scoate pielea de pe pieptul de pui. Se taie bucatele. Se amesteca cele 2 linguri de sos de soia cu 1/2 lingurita de sare, se pune puiul intr-o punga, se toarna amestecul de soia peste pui, se da la frigider pentru jumatate de ora.

Intre timp se pregatesc celelalte. Ouale se sparg se amesteca cu 4 lingurite de amidon si praful de copt precum si cu piperul (de preferat alb). Apoi in alt vas se amesteca mierea cu 1 1/2 lingura amidon, sucul de lamaie, 1 lingurita sare si apoi se adauga supa de pui. Se pun cele 3 felii de lamaie in amestec si se lasa deoparte.

Se scoate puiul din frigider, se pune in vasul cu amestecul de ou, se acopera bine pe toate partile.

Intre timp avem pus pe foc, o tigaie cu ulei (sa fie mai mult). Se prajesc bucatele de pui pe ambele parti (se prajesc pe rand), se scot pe servetele absorbante apoi se pun intr-un vas.

In alta tigaie se pun cele 2 linguri de ulei, se infierbanta pe foc si se adauga sosul de lamaie peste ulei. Se amesteca mereu pana ce sosul isi schimba consistenta (se ingroasa si devine ca o miere). Se ia de pe foc, se scot lamaile si sosul se toarna peste puiul prajit.

Se amesteca bine ca sa se acopere carnea pe toate partile si se serveste cald peste un pat de orez fiert si broccoli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Desert cheesecake zebra cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert cheesecake zebra cu ciocolata

Desert cheesecake zebra cu ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)