Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui fara os si pielita
  • 2 linguri de sos de soia (calitate buna)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 oua (depinde de marimea lor)
  • 4 lingurite de amidon alimentar
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • piper alb dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • 25 ml miere
  • 250 ml supa de pui
  • 1 1/2 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri suc de lamaie (eu am pus cam 4 linguri)
  • 3/4 - 1 lingurita de sare
  • 3 felii lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sofran (optional)

Mod de preparare

O mancare foarte cunoscuta, o mancare care are foarte multe variante. Eu pregatesc varianta asta de cativa ani buni deja si sincer, nu ne plictisim de ea.

Se serveste in combinatie cu orez fiert si broccoli fiert la aburi

Se spala, se curata de oase si se scoate pielea de pe pieptul de pui. Se taie bucatele. Se amesteca cele 2 linguri de sos de soia cu 1/2 lingurita de sare, se pune puiul intr-o punga, se toarna amestecul de soia peste pui, se da la frigider pentru jumatate de ora.

Intre timp se pregatesc celelalte. Ouale se sparg se amesteca cu 4 lingurite de amidon si praful de copt precum si cu piperul (de preferat alb). Apoi in alt vas se amesteca mierea cu 1 1/2 lingura amidon, sucul de lamaie, 1 lingurita sare si apoi se adauga supa de pui. Se pun cele 3 felii de lamaie in amestec si se lasa deoparte.

Se scoate puiul din frigider, se pune in vasul cu amestecul de ou, se acopera bine pe toate partile.

Intre timp avem pus pe foc, o tigaie cu ulei (sa fie mai mult). Se prajesc bucatele de pui pe ambele parti (se prajesc pe rand), se scot pe servetele absorbante apoi se pun intr-un vas.

In alta tigaie se pun cele 2 linguri de ulei, se infierbanta pe foc si se adauga sosul de lamaie peste ulei. Se amesteca mereu pana ce sosul isi schimba consistenta (se ingroasa si devine ca o miere). Se ia de pe foc, se scot lamaile si sosul se toarna peste puiul prajit.

Se amesteca bine ca sa se acopere carnea pe toate partile si se serveste cald peste un pat de orez fiert si broccoli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura