Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui fara os si pielita
  • 2 linguri de sos de soia (calitate buna)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 oua (depinde de marimea lor)
  • 4 lingurite de amidon alimentar
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • piper alb dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • 25 ml miere
  • 250 ml supa de pui
  • 1 1/2 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri suc de lamaie (eu am pus cam 4 linguri)
  • 3/4 - 1 lingurita de sare
  • 3 felii lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sofran (optional)

Mod de preparare

O mancare foarte cunoscuta, o mancare care are foarte multe variante. Eu pregatesc varianta asta de cativa ani buni deja si sincer, nu ne plictisim de ea.

Se serveste in combinatie cu orez fiert si broccoli fiert la aburi

Se spala, se curata de oase si se scoate pielea de pe pieptul de pui. Se taie bucatele. Se amesteca cele 2 linguri de sos de soia cu 1/2 lingurita de sare, se pune puiul intr-o punga, se toarna amestecul de soia peste pui, se da la frigider pentru jumatate de ora.

Intre timp se pregatesc celelalte. Ouale se sparg se amesteca cu 4 lingurite de amidon si praful de copt precum si cu piperul (de preferat alb). Apoi in alt vas se amesteca mierea cu 1 1/2 lingura amidon, sucul de lamaie, 1 lingurita sare si apoi se adauga supa de pui. Se pun cele 3 felii de lamaie in amestec si se lasa deoparte.

Se scoate puiul din frigider, se pune in vasul cu amestecul de ou, se acopera bine pe toate partile.

Intre timp avem pus pe foc, o tigaie cu ulei (sa fie mai mult). Se prajesc bucatele de pui pe ambele parti (se prajesc pe rand), se scot pe servetele absorbante apoi se pun intr-un vas.

In alta tigaie se pun cele 2 linguri de ulei, se infierbanta pe foc si se adauga sosul de lamaie peste ulei. Se amesteca mereu pana ce sosul isi schimba consistenta (se ingroasa si devine ca o miere). Se ia de pe foc, se scot lamaile si sosul se toarna peste puiul prajit.

Se amesteca bine ca sa se acopere carnea pe toate partile si se serveste cald peste un pat de orez fiert si broccoli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Prajitura Budapesta
4
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Desert coronita cu scortisoara si nuca
Bucataras.RO

Desert coronita cu scortisoara si nuca

Am vazut la Timea coronita cu scortisoara zilele acestea si daca tot eram la capitolul cozonaci, am zis sa incerc si eu sa...

Desert coronita cu scortisoara si nuca
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere