Jambalaya

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Jambalaya

Ingrediente

  • 3 pulpe pui partea de sus dezosate taiate cuburi
  • 2 carnati afumati decojiti si taiati felii(cum ar fi cabanosul sau alti carnati polonezi Kielbasa)
  • 450 gr creveti
  • o ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 1 ardei rosu sau galben tocat
  • 3 bucati de telina (tulpina de la frunze sau 5-6 acasa pt ca sunt f mici)
  • 1/2 lingurita praf de curry
  • 1/2 lingurita praf de chimen
  • piper, sare
  • 1 foaie de dafin
  • un praf de boia iute ( dupa gust)
  • 1 lingura faina
  • 3-4 rosii cojite si tocate marunt ( sau de la conserva)
  • 400 ml zeama supa de pui (sau 2 cani)

Mod de preparare

Se calesc ceapa, telina si ardeiul impreuna vreo 5 min pana se moaie, apoi se adauga usturoiul si se lasa numai 2 minute ca sa nu se arda.

Se pune apoi carnea de pui si se caleste vreo 5 min, pana nu mai este roz, apoi se adauga carnaciorii. Se pun toate condimentele mai putin boiaua iute (atentie la sare daca folositi carnaciori mai sarati), apoi lingura de faina si se lasa sa se prajeasca faina putin, altfel ramane "cruda".

Se pune supa de pui peste si rosiile si se lasa sa fiarba timp de 30 min la foc potrivit, pana scade cel putin jumatate, apoi se adauga crevetii si se mai lasa numai vreo 3-5 minute pana se fac roz. se pune boiaua iute dupa gust.

Se serveste fierbinte cu orez fiert simplu.

Jambalaya este o mancare traditionala din zona New Orleans, Louisiana. Varianta de aici este luata de pe Food Network.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia