Iepure Salbatic cu Legume

Complexitate
redusa
Iepure Salbatic cu Legume

Ingrediente

  • 1 bucata iepure salbatic (poate fi folosit si cel de casa)portionat
  • 2 cutii ciuperci feliate(sau 500 gr champignon proaspete)
  • 300 gr amestec de legume (fasole verde
  • porumb
  • morcovi
  • mazare)
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 frunze dafin
  • 6 catei usturoi feliate
  • 2 buc ceapa taiata marunt
  • 1 dovlecel taiat cubulete mai mari
  • 200 gr ardei kapia copt si taiat fasii (puteti folosi si alt fel de ardei)
  • 250 ml vin alb sec sau demisec
  • 1/2 ardei iute
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper si 1/2 lingurita boia
  • 150 ml ulei

Mod de preparare


Carnea portionata o prajim in uleiul incins si apoi il scoatem deoparte. In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa tocata si usturoiul feliat. Adaugam ardeii Kapia taiati fasii, frunzele de dafin, 1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita boia si stingem totul cu 250 ml vin.
Asezam inapoi bucatile de carne prajita si completam cu apa cat sa fie carnea acoperita, adaugam sare si piper dupa gust, ardeiul iute feliat si lasam sa fiarba acoperit la foc mic pana carnea se inmoaie(daca mai e nevoie se mai adauga apa).
Acum, cand carnea e fiarta adaugam si amestecul de legume, impreuna cu ciupercile feliate si dovlecel lasand sa fiarba la foc mic neacoperit vasul pana se fierb toate legumele Se presara totul cu patrunjel verde tocat si se lasa sa dea un clocot.
Se serveste cu cartofi noi, cartofi natur, pireu de cartofi.

Pofta Buna! ! !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)