Hachis Parmentier

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 600 g de carne tocata
  • - 2 morcovi
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingura pasta de rosii
  • - ulei
  • - ardei iute (optional)
  • - 1 kg cartofi
  • - 20 cl smantana sau lapte
  • - 20 g unt
  • - sare si piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in felii. Dupa ce s-au fiert se preseaza in piureu, amestecandu-se cu unt, smantana sau lapte cald si sare dupa gust.

Intr-o tigaie, pe foc domol, se adauga uleiul si morcovii taiati in cubulete, dupa 5 minute se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine translucida, fara sa prinda culoare, adaugam carnea tocata, pasta de rosii, sarea si piperul.

Ca sa nu se lipeasca de tigaie adaugam un pahar cu apa, amestecind din cind in cind, pana cand carnea s-a prajit si apa s-a redus. La sfirsit adaugam ardeiul iute in praf dupa gust.

Se incinge cuptorul la 200 de grade si se unge un plat de gratin cu unt, dupa care carnea se pune intr-un strat si se adauga pe deasupra pireul de cartofi. Lasam in cuptor 20 minute, pana cand cartofii se coloreaza la suprafata.

In fotografie, am pus pe farfurie o forma rotunda in inox si am depus un strat de carne, am presat cu lingura un pic, apoi piureul pe care l-am presat in forma. Am decorat cu foi de salata.

Pofta buna!
Fotografia retetei se gaseste in blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata