Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in felii. Dupa ce s-au fiert se preseaza in piureu, amestecandu-se cu unt, smantana sau lapte cald si sare dupa gust.
Intr-o tigaie, pe foc domol, se adauga uleiul si morcovii taiati in cubulete, dupa 5 minute se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine translucida, fara sa prinda culoare, adaugam carnea tocata, pasta de rosii, sarea si piperul.
Ca sa nu se lipeasca de tigaie adaugam un pahar cu apa, amestecind din cind in cind, pana cand carnea s-a prajit si apa s-a redus. La sfirsit adaugam ardeiul iute in praf dupa gust.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se unge un plat de gratin cu unt, dupa care carnea se pune intr-un strat si se adauga pe deasupra pireul de cartofi. Lasam in cuptor 20 minute, pana cand cartofii se coloreaza la suprafata.
In fotografie, am pus pe farfurie o forma rotunda in inox si am depus un strat de carne, am presat cu lingura un pic, apoi piureul pe care l-am presat in forma. Am decorat cu foi de salata.
Pofta buna!
Fotografia retetei se gaseste in blogul meu.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii