Hachis Parmentier

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 600 g de carne tocata
  • - 2 morcovi
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingura pasta de rosii
  • - ulei
  • - ardei iute (optional)
  • - 1 kg cartofi
  • - 20 cl smantana sau lapte
  • - 20 g unt
  • - sare si piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in felii. Dupa ce s-au fiert se preseaza in piureu, amestecandu-se cu unt, smantana sau lapte cald si sare dupa gust.

Intr-o tigaie, pe foc domol, se adauga uleiul si morcovii taiati in cubulete, dupa 5 minute se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine translucida, fara sa prinda culoare, adaugam carnea tocata, pasta de rosii, sarea si piperul.

Ca sa nu se lipeasca de tigaie adaugam un pahar cu apa, amestecind din cind in cind, pana cand carnea s-a prajit si apa s-a redus. La sfirsit adaugam ardeiul iute in praf dupa gust.

Se incinge cuptorul la 200 de grade si se unge un plat de gratin cu unt, dupa care carnea se pune intr-un strat si se adauga pe deasupra pireul de cartofi. Lasam in cuptor 20 minute, pana cand cartofii se coloreaza la suprafata.

In fotografie, am pus pe farfurie o forma rotunda in inox si am depus un strat de carne, am presat cu lingura un pic, apoi piureul pe care l-am presat in forma. Am decorat cu foi de salata.

Pofta buna!
Fotografia retetei se gaseste in blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie

"Reteta romaneasca" Iubesc atat, dar atat de mult prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii si mi se par minunate...

Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti