Gulas cu Miel

Complexitate
redusa
Gulas cu Miel

Ingrediente

  • 1 kg carne miel
  • 4 buc ceapa
  • 2-3 ardei grasi
  • 1 lingura boia
  • sare
  • piper
  • delikat dupa gust
  • 1-2 frunze foi dafin

Mod de preparare

Luam vreo 4 buc ceapa mai maricica si vreo 2-3 ardei grasi mai rasariti si aceia. Curatam ceapa, scoatem samburii ardeilor ii spalam si apoi le taiem marunt (eeee de cand cu automatizarile ... nu mai taiem cu cutitul ci folosim robotul).

Aruncam intr-o oala 2 linguri de untura din aceea ramasa de la porcusorul de asta iarna o incingem adaugam legumele taiate si le lasam la calit tumna vreo 5 minute.

E vremea sa punem si kilul de carne de miel la sfarait alaturi de ceapa si ardei. Presaram cu sare, ardei boia sa fie 1 lingura, piper dupa ochi, de la mine putere am adaugat si olecuta de delikat amestecam in oala si lasam sa se intrepatrunda aceste condimente cu carnita si legumele pe foc molcom.

A sosit vremea sa punem apa cat sa fie acoperita carnea, aruncam in oala 1-2 frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Potrivim gustul de sare si piper dupa placul fiecaruia si lasam sa fiarba pana noi ne ocupam de picioci. Curatam 1 kil de picioci, ii spalam ca nu iom pune nespalati in oala, doamne fereste, si ii taiem rondele.

In asta vreme carnea fierbe gustam sa vedem de nu o fi fiarta, de nu e mai punem olecuta de apa. Zama de pe carne tre sa scada pan la jumate. Cand carnea e fiarta adaugam piciocile taiate si lasam sa fiarba mai departe. Multe picioci s-or zdrobi da nu ii sfarsitul lumii, gulasul asa e bun. Lasam pe foc pana cartofii fierb, mai potrivim gustul cu sare. Punem in blide gulasul si alaturi facem o salata de porodici si castraveti.
P.S. pentru cei care nu cunosc regionalismele

Picioci = Cartofi
Porodici = Rosii
Olecuta = un pic
Tumna = numai
blide = farfurii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Bucataras.RO

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos

Andra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala