Gulas cu Miel

Complexitate
redusa
Gulas cu Miel

Ingrediente

  • 1 kg carne miel
  • 4 buc ceapa
  • 2-3 ardei grasi
  • 1 lingura boia
  • sare
  • piper
  • delikat dupa gust
  • 1-2 frunze foi dafin

Mod de preparare

Luam vreo 4 buc ceapa mai maricica si vreo 2-3 ardei grasi mai rasariti si aceia. Curatam ceapa, scoatem samburii ardeilor ii spalam si apoi le taiem marunt (eeee de cand cu automatizarile ... nu mai taiem cu cutitul ci folosim robotul).

Aruncam intr-o oala 2 linguri de untura din aceea ramasa de la porcusorul de asta iarna o incingem adaugam legumele taiate si le lasam la calit tumna vreo 5 minute.

E vremea sa punem si kilul de carne de miel la sfarait alaturi de ceapa si ardei. Presaram cu sare, ardei boia sa fie 1 lingura, piper dupa ochi, de la mine putere am adaugat si olecuta de delikat amestecam in oala si lasam sa se intrepatrunda aceste condimente cu carnita si legumele pe foc molcom.

A sosit vremea sa punem apa cat sa fie acoperita carnea, aruncam in oala 1-2 frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Potrivim gustul de sare si piper dupa placul fiecaruia si lasam sa fiarba pana noi ne ocupam de picioci. Curatam 1 kil de picioci, ii spalam ca nu iom pune nespalati in oala, doamne fereste, si ii taiem rondele.

In asta vreme carnea fierbe gustam sa vedem de nu o fi fiarta, de nu e mai punem olecuta de apa. Zama de pe carne tre sa scada pan la jumate. Cand carnea e fiarta adaugam piciocile taiate si lasam sa fiarba mai departe. Multe picioci s-or zdrobi da nu ii sfarsitul lumii, gulasul asa e bun. Lasam pe foc pana cartofii fierb, mai potrivim gustul cu sare. Punem in blide gulasul si alaturi facem o salata de porodici si castraveti.
P.S. pentru cei care nu cunosc regionalismele

Picioci = Cartofi
Porodici = Rosii
Olecuta = un pic
Tumna = numai
blide = farfurii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Piftie sau Racituri
4
Afumatura la untura
5
Parteneri
Aperitiv frittata cu paste si legume
Bucataras.RO

Aperitiv frittata cu paste si legume

Frittata este varianta italiana a omletei, imbogatita cu diverse ingrediente cum ar fi pastele, diverse tipuri de carne,...

Aperitiv frittata cu paste si legume
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti