Acest gulas la ceaun e ideal la un picnic în familie și această rețetă aparține mătușii mele, fiind pregătită de ea, cu o astfel de ocazie! De aici și denumirea! De fiecare dată mă bucur să o văd gatind, e chiar mai pasionată decât mine la acest capitol!
Mai întâi, încingem un foc strasnic sub un ceaun și pregătim toate ingredientele: feliem burta de porc, îndepărtăm soriciul, pieptul de porc și carnatii în bucăți mai mari.
Tocam marunt ardeii, cepele, pătrunjelul, curatam și feliem cartofii bucati mai mari.
Încingem puțin ulei în ceaun, adăugăm ceapa, ardeii și patrunjelul, le calim 15 minute, apoi burta de porc proaspătă și afumată, o lăsăm 20-30 de minute, adăugăm puțină apă, cât să o acopere și o fierbem sub capac. Urmează carnatii feliati rondele, mai fierbem totul încă 10 minute.
Asezonam cu sare, piper, boia, punem câteva fire de cimbru.
Adăugăm cartofii și puțină apă, cât să îi acopere.
Mai fierbem toate ingredientele cca. 30 de minute.
Servim gulasul cu o salată asortată, multă poftă și voie bună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii