Gulas ca la Angi

Portii
10
Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Gulas ca la Angi

Ingrediente

  • 1, 8 kg piept de porc proaspăt
  • 500 de grame piept de porc afumat
  • 2 cârnați semi-afumati de porc mai mari
  • 1 ardei capia roșu
  • 2 ardei grași galbeni
  • 1 ardei iute verde
  • 2 kg cartofi albi noi
  • 2 cepe albe mai mari
  • boia dulce
  • piper
  • sare
  • câteva crengute de cimbru
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei
  • apă

Mod de preparare

Acest gulas la ceaun e ideal la un picnic în familie și această rețetă aparține mătușii mele, fiind pregătită de ea, cu o astfel de ocazie! De aici și denumirea! De fiecare dată mă bucur să o văd gatind, e chiar mai pasionată decât mine la acest capitol!
Mai întâi, încingem un foc strasnic sub un ceaun și pregătim toate ingredientele: feliem burta de porc, îndepărtăm soriciul, pieptul de porc și carnatii în bucăți mai mari.
Tocam marunt ardeii, cepele, pătrunjelul, curatam și feliem cartofii bucati mai mari.
Încingem puțin ulei în ceaun, adăugăm ceapa, ardeii și patrunjelul, le calim 15 minute, apoi burta de porc proaspătă și afumată, o lăsăm 20-30 de minute, adăugăm puțină apă, cât să o acopere și o fierbem sub capac. Urmează carnatii feliati rondele, mai fierbem totul încă 10 minute.
Asezonam cu sare, piper, boia, punem câteva fire de cimbru.
Adăugăm cartofii și puțină apă, cât să îi acopere.
Mai fierbem toate ingredientele cca. 30 de minute.
Servim gulasul cu o salată asortată, multă poftă și voie bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie