Acest gulas la ceaun e ideal la un picnic în familie și această rețetă aparține mătușii mele, fiind pregătită de ea, cu o astfel de ocazie! De aici și denumirea! De fiecare dată mă bucur să o văd gatind, e chiar mai pasionată decât mine la acest capitol!
Mai întâi, încingem un foc strasnic sub un ceaun și pregătim toate ingredientele: feliem burta de porc, îndepărtăm soriciul, pieptul de porc și carnatii în bucăți mai mari.
Tocam marunt ardeii, cepele, pătrunjelul, curatam și feliem cartofii bucati mai mari.
Încingem puțin ulei în ceaun, adăugăm ceapa, ardeii și patrunjelul, le calim 15 minute, apoi burta de porc proaspătă și afumată, o lăsăm 20-30 de minute, adăugăm puțină apă, cât să o acopere și o fierbem sub capac. Urmează carnatii feliati rondele, mai fierbem totul încă 10 minute.
Asezonam cu sare, piper, boia, punem câteva fire de cimbru.
Adăugăm cartofii și puțină apă, cât să îi acopere.
Mai fierbem toate ingredientele cca. 30 de minute.
Servim gulasul cu o salată asortată, multă poftă și voie bună!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii