Gratin din Piept de Pui cu Smantana si Cascaval

Complexitate
redusa
Gratin din Piept de Pui cu Smantana si Cascaval

Ingrediente

  • -1 piept de pui mare (dezosat)
  • -6- 7 cartofi (de marime potrivita)
  • -150 g cascaval ras
  • -300 ml smantana
  • -1 ceapa
  • -1 fir de praz
  • -50 ml supa de pui
  • -4- 5 linguri ulei de masline
  • -1 lingura boia
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit:
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • - optional, cubulete de gogosari murati sau ardei gras rosu

Mod de preparare

Taiati cubulete pieptul de pui curatat de pielita; sarati si piperati. Puneti intr-un singur strat, peste supa de pui si 2 linguri de ulei, intr-un vas ce merge la cuptor. Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade, pentru aproximativ 20 min sau pana ce carnea este aproape facuta.

Intre timp, fierbeti cartofii curatati de coaja si taiati cubulete, in apa sarata, dar nu mai mult de 7- 8 min. Scurgeti. Separat, caliti in 2 linguri de ulei incins, ceapa tocata marunt si prazul taiat rondele subtiri.
Adaugati apoi, cartofii prefierti, boiaua si lasati pe foc, doar cat sa se omogenizeze si sa se coloreze ingredientele.

Condimentati dupa gust. Repartizati uniform amestecul peste carnea aproape facuta si dati din nou la cuptor pentru 15- 20 min. Amestecati smantana cu cascavalul ras, putina sare si turnati peste stratul de cartofi.
Lasati inca 10 min la cuptor sau pana ce cascavalul este topit si deasupra prinde o crusta mai ferma, usor rumenita.

Serviti portionat, cat este cald, presarat cu patrunjel verde si optional, cubulete de gogosari murati sau ardei gras, rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Amandine - reteta numarul 100
Bucataras.RO

Amandine - reteta numarul 100

Poftiti la amandine! (reteta nr.100)

Amandine - reteta numarul 100
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!