Gratin din Piept de Pui cu Smantana si Cascaval

Complexitate
redusa
Gratin din Piept de Pui cu Smantana si Cascaval

Ingrediente

  • -1 piept de pui mare (dezosat)
  • -6- 7 cartofi (de marime potrivita)
  • -150 g cascaval ras
  • -300 ml smantana
  • -1 ceapa
  • -1 fir de praz
  • -50 ml supa de pui
  • -4- 5 linguri ulei de masline
  • -1 lingura boia
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit:
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • - optional, cubulete de gogosari murati sau ardei gras rosu

Mod de preparare

Taiati cubulete pieptul de pui curatat de pielita; sarati si piperati. Puneti intr-un singur strat, peste supa de pui si 2 linguri de ulei, intr-un vas ce merge la cuptor. Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade, pentru aproximativ 20 min sau pana ce carnea este aproape facuta.

Intre timp, fierbeti cartofii curatati de coaja si taiati cubulete, in apa sarata, dar nu mai mult de 7- 8 min. Scurgeti. Separat, caliti in 2 linguri de ulei incins, ceapa tocata marunt si prazul taiat rondele subtiri.
Adaugati apoi, cartofii prefierti, boiaua si lasati pe foc, doar cat sa se omogenizeze si sa se coloreze ingredientele.

Condimentati dupa gust. Repartizati uniform amestecul peste carnea aproape facuta si dati din nou la cuptor pentru 15- 20 min. Amestecati smantana cu cascavalul ras, putina sare si turnati peste stratul de cartofi.
Lasati inca 10 min la cuptor sau pana ce cascavalul este topit si deasupra prinde o crusta mai ferma, usor rumenita.

Serviti portionat, cat este cald, presarat cu patrunjel verde si optional, cubulete de gogosari murati sau ardei gras, rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura