Taiati cubulete pieptul de pui curatat de pielita; sarati si piperati. Puneti intr-un singur strat, peste supa de pui si 2 linguri de ulei, intr-un vas ce merge la cuptor. Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade, pentru aproximativ 20 min sau pana ce carnea este aproape facuta.
Intre timp, fierbeti cartofii curatati de coaja si taiati cubulete, in apa sarata, dar nu mai mult de 7- 8 min. Scurgeti. Separat, caliti in 2 linguri de ulei incins, ceapa tocata marunt si prazul taiat rondele subtiri.
Adaugati apoi, cartofii prefierti, boiaua si lasati pe foc, doar cat sa se omogenizeze si sa se coloreze ingredientele.
Condimentati dupa gust. Repartizati uniform amestecul peste carnea aproape facuta si dati din nou la cuptor pentru 15- 20 min. Amestecati smantana cu cascavalul ras, putina sare si turnati peste stratul de cartofi.
Lasati inca 10 min la cuptor sau pana ce cascavalul este topit si deasupra prinde o crusta mai ferma, usor rumenita.
Serviti portionat, cat este cald, presarat cu patrunjel verde si optional, cubulete de gogosari murati sau ardei gras, rosu.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii