Frunze de Hrean Umplute

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 frunze de hrean
  • 2g bicarbonat de sodiu
  • 500g carne tocata de porc
  • 120g orez
  • 2g piper macinat
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • 8cl ulei
  • 50g ceapa rosie
  • 5g boia
  • 2 oua
  • 3dl vin alb
  • sare
  • smantana;

Mod de preparare

1. Frunzele sanatoase si frumoase de hrean se oparesc in apa cu bicarbonat de sodiu. Asa isi pastreaza culoarea verde. Se indeparteaza nervurile groase de pe frunze, pentru ca acestea sa se poata rula mai bine.

2. Carnea tocata de porc se amesteca cu orezul calit, cu piperul, sarea, patrunjelul tocat marunt, boiaua, ceapa calita in putin ulei si cu ouale. Cu aceasta compozitie umplem frunzele de hrean.

3. Intr-un vas de Jena, uns cu ulei, se aseaza frunzele umplute, una langa alta, apoi turnam vinul si, acoperit, fierbem pana "rulourile"sunt fierte.

Pe un platou oval se aseaza "rulourile" din frunze de hrean, le stropim cu smantana si le servim cu un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Afumatura la untura
5
Parteneri
Desert chec bicolor cu sana si capsuni
Bucataras.RO

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Desert chec bicolor cu sana si capsuni
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti